Erzurum Yaylasından Golf Antrenörlüğüne

Golf sahası olmayan Erzurum’da 11 yıl boyunca kar, kış demeden buldukları boş alanlarda çalışarak büyük başarılar elde eden Fulya Yurt ve Hilal Ok, golf antrenörlüğüne uzanan başarı öykülerini İHA’ya anlattı. Genç antrenörler, kışın eksi derecelerdeki soğukta elleri üşüyerek eldivensiz atışlar yapıp bugünlere geldiklerini söyleyerek, "Erzurum’da bu işi yapıyorsan bu işi sevmek zorundasın" dedi.

Erzurum Yaylasından Golf Antrenörlüğüne
Erzurum’da 11 yıldır zorlu kış şartlarında ve imkansızlıkla mücadele ederek, büyük bir azimle golf sporunda kendilerini yetiştiren ve Türkiye Şampiyonasında başarılar elde eden Fulya Yurt ve Hilal Ok, antrenörlük yaparak 30 genç golfçü yetiştirmeye başladı.

Bir iş adamına ait çim üretim tesislerinde kendilerine ayrılan bir bölümde çalışmalarına devam eden golf tutkunları, dört ay gibi kısa bir sürede öğrencilerine beş birinciliğin yanı sıra ikincilik ve üçüncülük kazandırdı.

Hedeflerinin zengin sporu olarak bilinen golfte, dar gelirli ailelerin çocuklarını spora başlatmak olduğunu söyleyen sporcular, "Golf zengin sporu ama bu biraz daha orta yaşı geçmiş insanlar için geçerli. Biz o zengin bölümüne girmiyoruz. Burası bir çim üretme tesisi ve burada bize küçük bir alan imkanı sağladılar. Çok rahat antrenman yapıyoruz. Erzurum’da golf sporunun gelişmesi için elinden geleni yapıyorlar ve bize destek oluyorlar" dedi.

11 yaşında golfle tanıştıklarını belirten başarılı antrenörler, "Erzurum’da bir proje kapsamında seçmelere katıldık ve golf serüvenimiz o gün başladı.

Türkiye şampiyonalarına katıldık ve dereceler elde ettik. Şimdi de biz Erzurum’da golfün devam etmesini istediğimiz için yeni seçmeler yaptık ve öğrencilerimizle çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

"Bazen halı sahalarda, bazen otların arasına çalıştık"

Yaşadıkları zorluklardan bahseden genç sporseverler, "İlk önce spor salonunda çalışıyorduk daha sonra da topların sert olması nedeniyle salona zarar vermeye başladık. Onlar da bizim orada çalışmamızı istemediler. Biz de bulduğumuz her çim alanında antrenman yapmaya çalıştık. Bazen halı sahalarda, bazen otların arasında çalıştık. Özellikle kışın, Erzurum’un kışını herkes biliyor. Eksi derecelerde yaşıyoruz. Elimizde eldiven yok bir şey yok sopa tutuyorsun ve beş dakika sonra zaten ellerin üşüyor. Ellerimizde sopayı tutacak güç kalmıyor. Ailelerimiz kışın yapmayın diye biraz zorluk yaşatıyor, yazın zaten yeterince çalışıyorsunuz diyorlar. Erzurum’da bu işi yapıyorsan bu işi sevmek zorundasın. Başka türlü yapamazsın, biz de sevdiğimiz için yaz, kış, kar dinlemeden devam ediyoruz" diye konuştu.

"Kaybolmasın diye toplarımızı ojelerimizle boyadık"

Zorlu doğa koşullarına karşı kendilerince geliştirdikleri tekniği anlatan Yurt ve Ok, "Kışın karda çalışırken toplarımızı kaybolmasın diye ojelerimizle boyayarak karların içerisinde atış yapardık. Şimdi öğrencilerimizin bizim çektiğimiz bu tür zorlukları çekmemesi için çalışıyoruz. Artık sporcu yetiştiriyoruz, onlarla ilgileniyoruz. Onları iyi yerlere gelmesi için zor şartlar altında çalışıyoruz. Çocuklarımız altı ayaklı bir turnuvadan geçtiler. Beş tane birinciliğimizin yanı sıra ikincilik ve üçüncülüklerimiz var. Biz yaklaşık dört aydır çalışıyoruz. Her gün, her hafta çalışamıyoruz ancak yer bulursak öyle çalışabiliyoruz. Çok kısa zamanda çok güzel dereceler elde ettik" şeklinde konuştu.

"Hedefimiz ülkeye çok iyi sporcular kazandırmak"

En büyük hedeflerinin ülkeye yararlı sporcu yetiştirmek olduğunu kaydeden Fulya Yurt ve Hilal Ok, "Bizim hedefimiz ülkeye çok iyi sporcular kazandırmak. Ülke çapında bizi iyi temsil edecek sporcular kazandırmak. Ayrıca dar gelirli ailelerin çocukları spora başlasın çok istedik. Federasyon Başkanımız Ahmet Ağaoğlu da bize çok yardımcı oldu. Çocukları Antalya’ya götürerek golfle tanışma imkanları daha çok sağlanıyor" dedi.

Sporculara destek vereceklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, sporcular için Erzurumspor tesislerinde antrenman yapma imkanı vereceklerini belirterek, "Gençlerimize sporun her dalında destek olmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede golf sporu yazın Erzurum’un iklim şartlarına çok uygun. Golf Federasyonu Başkanımız geldiğinde ’Erzurum’da yaz kamplarını yapabiliriz, yazın golf sporcuları gelip spor yapabilirler. Dolayısıyla imkan oluşturursanız biz de destek veririz’ dediler. Biz de bu çerçevede gençlerimizi nasıl teşvik ederiz diye golfle uğraşan kardeşlerimizle temasa geçtik. Şu anda yaz spor okullarımız kapsamında 30 sporcumuz var. Geçen haftalarda Antalya’da yapılan turnuvalarda dereceler elde ettiler. Erzurumlu iş adamımız da bize tesislerini açtı ve burada antrenman yapıldı. Bundan sonraki antrenmanlarımızı Erzurumspor’un tesislerinde yapacağız" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA