Diyarbakır'da Demokrasi Ve Şehitler Mitingi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: 'O gece bu millet 'Ben irademe sahip çıkıyorum. Siz benim irademi silah zoruyla değiştiremezsiniz. Benim sandıkta belirlediğim irade neyse eğer gerekiyorsa ben onu sandıkta değiştiririm.' dedi. Bu millet demokrasi duruşunu dosta düşmana göstermiştir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 'O gece bu millet 'Ben irademe sahip çıkıyorum. Siz benim irademi silah zoruyla değiştiremezsiniz. Benim sandıkta belirlediğim irade neyse eğer gerekiyorsa ben onu sandıkta değiştiririm.' dedi. Bu millet demokrasi duruşunu dosta düşmana göstermiştir.' dedi.

Diyarbakır'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde, siyasi parti temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptı.

Alanda, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağını dalgalandıran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye tarihinin en kanlı ve en hain darbe teşebbüsüne sahne olduğunu ve bu teşebbüsteki amacın bir iktidar değişikliği veya hükümet değişikliği olmadığını söyledi.

Türkiye'nin çökertilerek Suriye'ye, Irak'a ve Libya'ya çevrilmek istendiğini belirten Eker, şöyle konuştu:

''Bu hain örgüt yıllarca Müslümanların, dindar insanların içinde sureti haktan görünüp onlara karşı haince tuzaklar kurdu. Hırsızlıkla çalınmış sorularla elde ettiklerini 15 yaşındaki lise çocuklarına verip onları kendilerine şantajla bağladılar. Okulları örgüt fidanlığına çevirdiler. O fidanlıktan yetişenler o gece milletin vergisiyle fakir fukaranın ödediği parayla alınmış olan ve düşmana karşı kullanılmak üzere verilmiş olan savaş uçaklarını, bombaları, silahları ve tankları bu millete karşı kullandılar.''

Türkiye'de 79 milyon insanın 15 Temmuz gecesi destan yazdığını ve devam eden demokrasi nöbetlerinde görüş farklılıklarına rağmen demokrasi tarihine her gece birer sayfa daha eklendiğini ifade eden Eker, 15 Temmuz gecesi şehit olanların şefaatine nail olmayı ve şehitlerin yolunda yürüyebilen insanlardan olmayı diledi.

Kimsenin bu meydanlarda kendi siyasi partileri adına bulunmadığının altını çizen Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burada Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Boşnak'ı, hepimiz beraberiz görüşlerimiz, partilerimiz, politik düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz birlikte Türkiye’yiz. Hepimiz ancak geleceğe güçlü, huzurlu adımlarla, demokrasiyle yürüyebiliriz. Onun için demokrasiye milli iradeye sahip çıkıyoruz. O gece bu millet 'Ben irademe sahip çıkıyorum. Siz benim irademi silah zoruyla değiştiremezsiniz. Benim sandıkta belirlediğim irade neyse eğer gerekiyorsa ben onu sandıkta değiştiririm.' dedi. Bu millet demokrasi duruşunu dosta düşmana göstermiştir. Herkes Türkiye'yi bir kez daha takdirle izlemekte, takip etmektedir.''

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den getirilerek adalete teslim edilmesi için her türlü çabanın gösterileceğini kaydeden Eker, şöyle devam etti:

'Amerika bizden iade için delil istiyor. Amerika'nın adalet sisteminde bir insan suç işlemişse halk jürisinin karşısına geçer ve hakim o jüriye sorar, jüri karar verir. Şimdi 79 milyon insan en büyük halk jürisi olarak sorun bu darbenin arkasında FETÖ var mıdır, yok mudur? Bundan daha büyük kanıt mı olur? Fetöş ve Fetöş'ün unsurları demokrasiyi istemiyor. Çünkü onlar demokrasiye bomba yağdırdılar ama terör örgütü de bugünlerde saldırılarını, bombalamalarını, mayınlamalarını arttırmak suretiyle Türkiye'nin böyle bir demokrasi sınavından geçtiği milli iradenin yekvücut olduğu bir dönemde hain ve kirli izlerini ve demokrasiyle bir işlerinin olmadığını maalesef bir kez daha gösterdiler. Onları size şikayet ve havale ediyorum. Onların ne sahte demokratlar olduğunu sizler bilin ve bundan sonraki süreçte çok daha iyi değerlendirirsiniz.''

Etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti, CHP, MHP, HÜDA PAR il başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
Kaynak: AA