Demokrasi Ve Şehitler Mitingine Moğolistan'dan Destek

Moğolistan'da yaşayan Türkler, 7 Ağustos'ta İstanbul’un Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için başkent Ulan Bator’un ana meydanı Sükhbaatar’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki Sükhbaatar Meydanı’nda düzenlenen destek mitingine, Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçiliği, Diyanet ve Ticaret Müşavirliği, Askeri Ataşelik, TİKA, THY yetkilileri ve temsilcileri ve ülkedeki Türk ailelerin yanı sıra, Moğol, Hoton ve Kazak Türkleri de katıldı.

TİKA Ulan Bator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de 7 Ağustos'ta yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek vermek için Türk ve Moğol bayraklarıyla destek mitingine katıldıklarını belirtti.

Moğollardan Türkiye’deki demokrasiye destek mesajları aldıklarını söyleyen Çiftçi, '15 Temmuz gecesinden beri biz de burada mücadelemizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız tankların altında can verirken, biz de gurbette bunun acısını yaşadık.' diye konuştu.

Çiftçi, Kazak Müslümanların da Türkiye'deki vatandaşlara desteklerini camide selalar okuyarak gösterdiklerini ifade etti.

FETÖ yanlısı bir grup askerin 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini kınayan Çiftçi, “Bu hain darbe başarılı olsaydı, bizler burada mülteci duruma düşmüş olacaktık. Fakat halkımız buna izin vermedi ve tavrını açıkça ortaya koydu. 15 Temmuz, Türkiye halkının bir demokrasi zaferi olarak tarihe geçti.'' diye konuştu.

Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Oğuz Kuyumcu da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin tüm Türkiyeyi heyecanladırdığı kadar gurbetteki vatandaşları da heyecanlandırdığını ve geleceğe yönelik umutları artırdığını belirtti.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Türkiye’de izinde olduğunu aktaran Kuyumcu, Türk halkının refleksleri, demokrasiye bağlılığı ve birlikteliği sayesinde darbe girişiminin önüne geçildiğini söyledi. Kuyumcu, milletin ağır bedeller ödeyerek geleceğine ve demokrasiye sahip çıktığını ifade etti.

İş adamı Özkan Öztürk ise Türk vatandaşları olarak Türk bayrağının her yerde dalgalanması ve dalgalandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Öztürk, 15 Temmuz’daki darbe girişimini bir avuç terör örgütü mensupları ve hainlerin gerçekleştirdiğini anımsatarak, 'Biz Türk vatandaşı olarak bu darbe girişimini kınıyoruz. Vatanımızın, milletimizin ve ülkemizin bayrağını dalgalandırarak koruyacağız. Hainlere vatanımızı ve milletimizi asla yedirmeyiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA