Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: 'Devlet büyüklerimiz bu şekilde iş dünyasının yanında olmaya devam ettiği sürece, Türkiye önüne çıkan, önüne çıkartılmak istenen tüm engelleri tek yürek olarak aşacaktır'.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, devlet büyüklerinin iş dünyasının yanında olmaya devam etmesiyle Türkiye'nin, önündeki engelleri aşacağını bildirdi.

Yorgancılar, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un kabul edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, borçların yapılandırılmasının hem iş dünyasına hem piyasalara hem de devlete olumlu yansıyacağını belirtti.

Türkiye'nin tek yürek olarak birlik ve beraberlik içerisinde, dosta düşmana çok önemli mesajlar verdiğini belirten Yorgancılar, şunları kaydetti:

'Bunun ötesinde bu süreçte yabancı yatırımcıların Türk ekonomisine ilişkin endişeleri had safhaya ulaşmışken, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci de çok başarıyla yönetmişlerdir. Piyasalar için güven birinci derece önemlidir. Bu güven de en üst makamlarca kısa bir süre içerisinde tesis edilmiştir. İş dünyası olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünkü, doların ve Borsa’nın değerleri de, tarihinin en olağanüstü dönemini yaşayan ülke için bir başarı göstergesidir.'

Yorgancılar, oda olarak Türkiye'nin geleceğine olan inançlarına hiç yitirmedikleri gibi son yaşananlarla daha da güçlendirdiklerini belirterek, açıklamada şu ifadelere er verdi:

'O nedenle, daha çok üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya dünden daha çok zorunlu olduğumuzu görüyoruz. Devlet büyüklerimiz bu şekilde iş dünyasının yanında olmaya devam ettiği sürece, Türkiye önüne çıkan, önüne çıkartılmak istenen tüm engelleri tek yürek olarak aşacaktır. Bu şekilde kenetlendiğimiz sürece, Türkiye için kötü günler artık geride kalmıştır.'

Kaynak: AA