Sağlık Bakanı Akdağ, Şanlıurfa'da

Bakan Akdağ: '(Demokrasi ve Milli İrade Mitingi) İnşallah bugün bütün Türkiye, tek ses, tek nefes, tek yürek olarak bir araya gelecek. Allah'ın izniyle önümüzde güzel günler olacak, bundan kimsenin endişesi olmasın' 'Bir milletin şahlanışı, bir milletin ayağa kalkışı, bir milletin dostuna ve düşmanına, 'millet nasıl olunur, tasalı günlerde millet nasıl kenetlenir, millet nasıl arasındaki bütün ihtilafları unutur ve kendi hedefine kilitlenir' onu gösterdiği dönemlerdeyiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Demokrasi ve Milli İrade Mitingi'ne ilişkin, 'İnşallah bugün bütün Türkiye, tek ses, tek nefes, tek yürek olarak bir araya gelecek. Allah'ın izniyle önümüzde güzel günler olacak, bundan kimsenin endişesi olmasın.' dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye genelinde bugün yapılacak Demokrasi ve Milli İrade Mitingi'ne Şanlıurfa'dan katılacağını anımsatan Akdağ, 'Bugün bütün Türkiye ayakta tıpkı 15 Temmuz'da gecesinde olduğu gibi. Türkiye, 15 Temmuz'dan sonraki 23 gün olduğu gibi ayakta. Bir milletin şahlanışı, bir milletin ayağa kalkışı, bir milletin dostuna ve düşmanına, 'millet nasıl olunur, tasalı günlerde millet nasıl kenetlenir, millet nasıl arasındaki bütün ihtilafları unutur ve kendi hedefine kilitlenir' onu gösterdiği dönemlerdeyiz. Bütün Türkiye'de bu böyle.' diye konuştu.

- FETÖ'nün darbe girişimi

Bakan Akdağ, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın büyük dirayet gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin bugün tarihi bir günü geride bırakacağına işaret eden Akdağ, şunları kaydetti:

'İnşallah bugün bütün Türkiye tek ses, tek nefes, tek yürek olarak bir araya gelecek. Allah'ın izniyle önümüzde güzel günler olacak, bundan kimsenin endişesi olmasın. 240 şehidimiz var, Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin. Tabii ki onlar için hüzünlüyüz, hatıraları için canımız yandı, yüreğimiz sızladı ama ne için ölüme gittiklerini biliyorlardı, onlar ölümü kabullendiler. Bu sayede biz bugün Türkiye'de rahat olduk. Aksi halde vatanımız, bayrağımız, ezanımız Allah korusun hepsi tehlikeye girmiş olacaktı. Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum.'

Akdağ, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi de makamında ziyaret ederek, bir süre görüş alışverişinde bulundu.
Kaynak: AA