Pazarlar'da Demokrasi Mitingi

Kütahya demokrasi nöbetinde 22 günü geride bıraktı. Kütahya Merkez başta olmak üzere ilçelerde de 15 Temmuz’dan bu yana halk meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Pazarlar'da Demokrasi Mitingi
Kütahya’nın Pazarlar İlçesi muhteşem bir mitingle demokrasi nöbetlerine bir yenisini ekledi. İlçe merkezi ve köyleri ile birlikte Pazarlar ilçesi darbeye hayır, demokrasiye evet dediler.

Bir gecede ikincisi yazılan kurtuluş savaşının ve demokrasi kahramanlarının yanında bizde varız diyen Pazarlar ilçesi yediden yetmişiyle, kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle ve kucaklarında çocuklarıyla milli iradeye sahip çıktı.

Akşam namazının kılınması ile başlayan demokrasi yürüyüşü Şehitler Bulvarından devam ederek Cumhuriyet meydanında tamamlandı. Cumhuriyet meydanında toplanan halkın Mehteran takımının söylediği marşlar ile coşkusu zirveye zirve yaptı.

Kalabalığa seslenen Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, “Devletin tankı, uçağı ve silahıyla ülkemizi işgale yeltenen hainlere karşı millet adeta sıra dağlar gibi durdu. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkıp göğsünüzü siper ettiniz. Büyük oyunu bozdunuz. Milletimizin tek yürek olacağını tahmin edemediler. Her görüşten insanımız meydanlara koştu. Kendini tankların önüne attı. Mermilere göğüs gerdi. Bu büyük tehdide rağmen her zaman milletimize güvendik. Hiç ümitsizliğe düşmedik. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Yoksa dışarıdaki düşmanlarımız ve içerideki işbirlikçileri aynı oyunları oynamak isteyeceklerdir” dedi.

Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden Kaymakam Karaaslan, “Bizim milletimiz vatanını, milletini, çocuklarını sever. Lütfen çocuklarımıza sahip olun. Çocuklarımızı böyle kötü niyetli kişilere emanet etmeyin. Hep birlikte çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızın okullarını özenle seçmeliyiz. Bu konuda dikkatli olalım. Bu tehlike inşallah geçti. Bundan sonrada bunlar, darbeyle yapamadıklarını aramıza fitne sokarak başarmak isteyeceklerdir. Asla aramıza fitneye, fesata izin vermeyelim. Biz birlikte olduğumuz sürece bütün dünya bir araya gelse bize zarar veremez” dedi.

15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olanları da yad eden Kaymakam Karaaslan, “Şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum. biz şehit olmayı isteyen evlatlar yetiştirdiğimiz sürece bu vatan bizim olacaktır. Kimsenin bu vatana sahip olmaya hakkı yoktur. Bu vatan Türk Milletinindir. Millete gösterdiği vatanseverlikten dolayı şükranları sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra sokaklara çıkanları bir kez daha yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Demokrasi mitinginde “Mehmet’ime mektup ve Sakarya “ şiirleri mitinge katılan kalabalık tarafından ilgi ile dinlenirken bir kız çocuğunun okuduğu İstiklal Marşının 10 kıtasının tamamının okunması kalabalığın coşkusunu artırdı.

Demokrasi mitinginde Din görevlisi Süleyman Çimen tarafından okunan Kuran’ı kerim tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Mustafa Türköz tarafından dua edildi.

Mitingde konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Bilal Demirci ise, “15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak sokaklara çıkan halkımızın demokrasi nöbetleri devam ediyor. Tankların önüne atlayan, uçaklara ve silahların mermilerine göğüs gerenlere selam olsun. Pazarlar halkı tüm kesimleriyle darbe kalkışmasına gereken cevabı verdi. Asil duruşa sahip bir milletin ferdi olarak ne kadar gurur duysak azdır. ” dedi.

Gün iradeye sahip çıkma günüdür diyen Ak Parti ilçe Başkanı Demirci, İdeoloji, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm kesimleriyle meydanları dolduran, Fetullahçı terör örgütü mensubu hainleri ve dışarıdaki iş birlikçileri hezimete uğratan bu aziz milletin önünde saygıyla eğiliyorum “dedi.

Konuşmasına devam eden Baykan Demirci, “Milletimi birbirine düşürmek isteyen, zafere leke sürmeye çalışan provokatörlere asla prim vermeyiniz. Bu kutlu mücadeleyi sobede etmek isteyenleri yine basiret ve ferasetimizle alt edeceğiz. Bir olacağız, iyi olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Millet iradesine darbe yapmaya kalkışanların mutlaka millet ve yargıya hesap vereceklerini belirten Başkan Demirci, “Bu devlet kendine silah çekene, vatandaşa kurşun sıkana hak ettiği cezayı verecek kudrete sahiptir. İhanet eden herkes yargıya ve bu millete hesap verecek ve şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Sözlerime son verirken 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi

Miting mehteran takımın gösterileri ve vatandaşların attığı sloganlar ile sona erdi.

Demokrasi mitingine Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Belediye Başkan vekili Hikmet Akgül, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA