Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de düzenlenen Demokrasi Mitingi’nin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada askeri liselerin kapatılması konusuna değindi. Işık, "Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen Demokrasi Mitingi’ne destek vermek amacıyla Kocaeli’de de bir program düzenlendi.

Kocaeli’de düzenlenen mitinge katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, miting sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözlerine İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingden bahsederek başlayan Bakan Işık, “15 Temmuz’da bu hain girişime karşı başlayan direniş bugün Yenikapı’da muhteşem bir miting ile taçlandı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bir virgül kondu. Gerçekten bu millet asil bir millet, bu millet necip bir millet. Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu millet her zor zamanda ne gerekliyse onu yapmış bir millet. 15 Temmuz akşamı canını ortaya koydu. Bugün de gönlünü ortaya koydu. Milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitim alan fazla ülke yok”

Bir gazetecinin emekli subayların askeri liselerin kapatılmasını eleştirmeleri ile ilgili sorusu üzerine konuşan Bakan Işık, “Özellikle askeri liselerin kapatılması konusu üzerinde çok çalıştık. Dünyada 13-14 yaşında askeri eğitimi alan fazla ülke yok. Demokratik değerleri benimsemiş, kendi kişisel gelişimini tamamlamış insanların askere alınması ve onun yetiştirilmesi, daha sonra eline silah verilmesi dünyanın gelişmiş demokratik ülkelerinin uygulaması. Biz de bu uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Başkomutanımızın çağrısı hepimiz için geçerli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasi nöbetlerinin Çarşamba gününe kadar süreceğini açıklamasına da değinen Bakan Işık, “Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın çağrısı hepimiz için geçerli. Bugün olduğu gibi yarın ve öbür gün de milletimiz gönüllü olarak, isteyerek nöbete devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA