Kocaeli'de Sıcak Hava

Hava sıcaklığının 34 derece ölçüldüğü Kocaeli'de vatandaşlar sahile akın etti.

Hava sıcaklığının 34 derece ölçüldüğü Kocaeli'de vatandaşlar sahillerde serinlemeye çalıştı.

Kentte serinlemek için vatandaşlar Marmara Denizi ve Karadeniz kıyılarındaki mavi bayraklı sahillerin yanı sıra Sapanca Gölü kıyısındaki alanları tercih etti. Merkeze yakınlığı dolayısıyla mavi bayraklı Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu ile Kandıra'nın Kerpe ve Cebeci plajları yoğun ilgi gördü.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 34 dereceyi, nem oranının ise yer yer yüzde 96'ları bulacağının tahmin edildiği bildirdi.

Cemil Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denize girmek için hafta sonları İzmit'ten mavi bayraklı Karamürsel Altınkemer Plajı'na geldiğini belirterek, burada Ege ve Akdeniz'deki tatil imkanlarına sahip olduklarını söyledi.

Hasan Duran da plajda her gün denize girerek, dinlenmenin keyfini çıkardığını, yerleşim yerinin plaja yakın olması nedeniyle de insanların mavi bayraklı plajı yoğun olarak tercih ettiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranı Ozan Kaplan ise Altınkemer Plajı'nın mavi bayraklı olması nedeniyle Yalova ve Kocaeli'nin ilçelerinden yoğun ilgi gördüğünü anlatarak, cankurtaranlar olarak yaz dönemi boyunca burada görev yaptıklarını aktardı.
Kaynak: AA