Kırşehir'de Binlerce Kişi Cacabey Meydanına Şehitler İçin İndi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası alanlara inen binlerce kişi ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi için Cacabey Meydanında toplandı.

Kırşehir'de Binlerce Kişi Cacabey Meydanına Şehitler İçin İndi
Cacabey Meydanında toplanan binlerce kişiye hitap eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, darbe girişiminin adının FETÖ parçalama projesi olduğunu söyledi.

Bahçeci, “Kırşehir ile birlikte Türkiye’nin bütün şehirleri önemli bir yaşıyor. Söz konusu vatan ve bayrak olduğunda nasıl kalbinin tek yürek olduğunu dünyaya ilan ediyoruz. Bu girişimin adı darbe değil Türkiye’nin parçalanma projesinin adıdır. FETÖ ve uşaklarının parçalama projesidir. Emhamdülillah şehrimizde tek kurşun atılmadan olay olmadan bizler o geceyi yaşadık. İnsanımız tankların önüne yattı. 15 Temmuz öncesi en büyük sorunumuz siyasi ayrışma idi, Şimdi ise hainlere karşı birlik içerisinde olduk. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Ahi Evran, Cacabey, Kaya Şeyhi, Aşıkpaşa, Atatürk sizlerle gurur duydu. İşte bizler böyle bir milletiz. Bu millet zorda kalınca tek vücut olur ve hain girişimlere karşı set olur” dedi.

“Hainler her zaman plan kurdu”

Hainlerin hiç boş durmadığını anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “PKK, DAEŞ, FETÖ hepsi birdir. Bunlara karşı millet olarak hep birlikte uyanık olacağız. Ordunun içerisine sızmış hainleri temizleyecek. Ordumuzu en güçlü ordu haline getireceğiz. Sadece ordu da değil, Emniyette, Adliye’de kamu da her yerde bu hainleri temizleyeceğiz. Göz yaşlarına asla inanmayın. Bu hainler gerçek yüzlerini 17/25 Aralıkta gösterdiler. Kanser hücrelerini Türkiye’den temizleyip atacağız. Birlikteliğimiz bozmadan hepsi ile mücadelemiz devam edecek. T.C kimliği taşıyıp da terör faaliyetleri içerisinde bulunanlar kesinlikle Türk kimliğinden çıkmalılar. Gerçek vatanseverler sizlersiniz. Sizinle gurur duyuyor ve hizmetkarınız olmakla büyük onur yaşıyoruz. Bunların atacakları her adıma dikkat etmek gerekir. Birbirimizi daha çok sevecek hainlere ise kalbimizi kapatacağız. Şanlı Türk Bayrağımızı daima dalgalandıracağız. O hainlerde kendi içlerinde ölecekler” diye konuştu.

24. Dönem AK Parti milletvekili Muzaffer Aslan ve 22. Dönem milletvekili Hacı Turan, Cacabey Meydanında toplanan binlerce kişiye 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Cacabey Meydanında yaşadıklarını anlatan ve o kara gün yanından hiç ayrılmayan eşini sahneye davet eden AK Parti Kırşehir milletvekili Salih Çetinkaya, “Kimi gördülerse kalleşçe herkesi infaz edeceklerdi. Gerçekleştirilecek infazlardan kurtulduk. Devlet başkanını infaz etmek darbe değil, iç savaş ve terördür. Bu işi yumuşatmaya çalışanlar var. 15 Temmuz gecesini asla unutmayın ve unutturmayın. Masum yüzlü cellatların çakal ve çapulcuların bir terör girişimidir” dedi.

Çeçen Marşı sözleri ile konuşmasına başlayan AK Parti milletvekili Mikail Arslan ise konuşmasında, “İnsanlar, tankın içerisinde ki insanlar şaşkına dönerken en büyük şaşkınlığı dünya yaşadı. İnsanlar hesap kitap yapmadan yollara çıktı. Gece karanlığında okunan selalar hayatını kaybeden şehitlerimizin selasıydı. O Gecenin karanlığı aydınlanarak nurlandı. O mücadeleyi verenler, tarihte genlerinden gelen mirası taşıdıklarını gösterdiler. Türkiye demokrasi ile birlikte özgüven kazandı” ifadelerini kullandı.

Darbenin perde arkasını anlatan Vali Necati Şentürk, küresel aktörlerin planladıkları bir parça da İslam’ı yok etmek olduğunu belirtti.

Vali Şentürk, “Karşılarında Türk Milleti var. Darbe muvaffak olsaydı Alparslan’dan öç alacaklardı. Bu bir darbe değil sadece bu bir milleti parçalama ve Anadolu’da Sevr’i hortlatma projesi idi. Akıncılar üssü 20 defa ABD’den aranıyor. Gün gelecek hepiniz Türk milletinin önünde diz çökeceksiniz. FETÖ de bunların maşası olarak hain oldu. Biz Allah için yaşarız. Biz özgürlük olmadan asla yaşamayız” diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinde bekleyen Gülender adlı engelli bir genç kıza da altın takan Vali Şentürk ve protokol, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA