İspanyol Şarkıcı Buika İstanbul'da Konser Verdi

İspanyol şarkıcı Buika, 'Turkcell Yıldızlı Geceler' konserleri kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Dün gerçekleşen Bodrum konserinin ardından, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahne alan Buika, İspanyolca ve İngilizce şarkılar söyledi.

Şarkıcı, katılımın yüksek olduğu konserde, 'Si Volvere', 'Nostalgia', 'Death Is Not The End', 'Hijos De La Luna', 'Vivir Sin Miedo', 'Sister' gibi yeni ve eski şarkılarını seslendirdi.

- Flamenko, caz, soul ve reggae ile harmanlanan Afrika tınıları

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Buika, geçen yıl piyasaya sürdüğü 'Vivir Sin Miedo' albümünde, ABD'li müzisyenler Meshell Ndegeocello ve Jason Mraz ile düet yapıyor.

Tam adı 'Maria Concepcion Balboa Buika' olan Afrika kökenli şarkıcı, Afrika tınılarını flamenko, caz, soul ve reggae türleriyle harmanlıyor.

Birçok şarkısı filmlerde ve televizyon dizilerinde de kullanılan Buika, ikinci albümü 'Mi Nina Lola' ile 'İspanyol Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon' ve 'En İyi İspanyolca Albüm' dallarında, 'El Ultimo Trago' albümü ile de 'Latin Grammy Ödülleri'nde 'En İyi Tropikal Albüm' dalında ödüle layık görüldü.

İspanya'da 1972'de doğan Buika, 2000 yılında çıkardığı ilk albümü 'Mestizüo'nun ardından, 'Nina de Fuego', 'La Noche Mas Larga' gibi birçok albüme imza attı.

Başlangıç tarihi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası vatandaşların katıldığı 'demokrasi nöbeti' dolayısıyla, 5 Ağustos'tan 7 Ağustos'a çekilen 'Turkcell Yıldızlı Geceler'in ikinci konserini ise 9 Ağustos'ta Hande Yener verecek.

Çeşme ve Bodrum konserleriyle birlikte toplam 32 konseri içeren 'Turkcell Yıldızlı Geceler' etkinliği, 30 Ağustos'taki Murat Dalkılıç konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA