Doğanşehir İlçesinin Yolları Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir’de yol yapım ve çevre düzenleme çalışmaları yapıyor.

Doğanşehir İlçesinin Yolları Yapılıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir Belediyesi ile omuz omuza verip Doğanşehir’in sorunlarını çözüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Doğanşehir’e bağlı Söğüt Mahallesi’nde çevre düzenleme ve yol, Gövdeli Mahallesi’nde ise yol genişletme ve altyapı çalışmaları yapıyor. Söğütlü Mahallesi’nin yollarını kilit taşı ile kaplayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarda 13 bin m2 kilit taşı malzemesi kullandı. Gövdeli Mahallesi’nin ulaşımını sağlayan 6 kilometre uzunluğundaki yolun genişliği ise 4.5 metreden 11 metre genişliğine çıkarıldı. Yolda altyapı çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların sonunda yolu asfalt ile kaplayacak.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Malatya Büyükşehir Belediyesi’yle örnek projelere imza attıklarını belirtti.

Küçük, “Ortak çalışmalar sonucunda güzel tablolar ortaya çıkıyor. Bu uyum ve ahenk diğer belediyelere örnek olacak durumda. Sağ olsunlar Doğanşehir ilçemizin her sorununa el uzatıyorlar. Kapıdere, Gövdeli, Küçüklü, Elmalı ve Söğüt’te çevre düzenlemeleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi buraların malzemesini verdi, altyapısını hazırladı. Biz de işçiliğini karşıladık. Bu çalışmaların aynısına Sürgü ve Çömlekoba’da da başlayacağız. Doğanşehir’in altyapısı yoktu. 50-60 yıllık bir sorun çözülmeye başlandı. MASKİ şu anda ilçemizde çalışıyor. İlçemize Büyükşehir Belediyesi yeni tesisler kazandıracak. Biz yerlerin teminini sağladık. Yakın zamanda bu projeler başlayacak. Yani Doğanşehir’e güzel hizmetler geliyor. El birliğiyle Doğanşehir’e hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA