Darbe Girişimine Şarkılı Tepki

Çorlu'da, amatör olarak müzikle uğraşan Cahit Apaydın, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla şarkı besteleyerek klip çekti Apaydın: 'Darbe girişiminin ardından, hemen işi notalara dökerek tepkimi gösterdim. Saatlerce çalıştım ama ortaya güzel bir şey çıktı. Herkesin bu durumda aynı şekilde duyarlı olması gerekli'

Çorlu'da, amatör olarak müzikle uğraşan Cahit Apaydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla şarkı besteleyerek klip çekti.

Devlet memuru olarak çalışan Cahit Apaydın (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası şarkı bestelediğini söyledi.

Yapılmak istenilenin, bir insanlık ayıbı olduğunu belirten Apaydın, herkesin bu durumda devletinin ve hükümetinin yanında olmasını gerektiğini ifade etti.

Apaydın, kendisinin de bu duruma sessiz kalamayacağı için, hemen bir beste yapıp amatör bir klip çektiğini anlatarak, ''FETÖ tarafından ülkemizde askeri darbe yapılmak istendi. Yapılmak istenen darbeyi, aynı anda devletimiz ve halkımız el ele vererek bastırdı. Herkes, bu durumda üzerine düşeni yapmak zorunda.'' dedi.

- 'Darbe girişimine notalarla tepki göstermek istedim'

Birçok sosyal sorunla ilgili bestelerinin bulunduğunu ifade eden Apaydın, bu bestesini daha farklı duygularla yazdığını dile getirdi.

Apaydın, ''Darbe girişiminin ardından, hemen işi notalara dökerek tepkimi gösterdim. Saatlerce çalıştım ama ortaya güzel bir şey çıktı. Herkesin bu durumda aynı şekilde duyarlı olması gerekli.' diye konuştu.

Cahit Apaydın, bestelediği şarkıya klip çekerek sosyal medyada paylaştığını ve olumlu geri dönüşler aldığını aktardı.

Türkiye'de ve dünyada yaşanan tarihi ve toplumsal olaylarla ilgili de şarkılar bestelediğini söyleyen Apaydın, şunları kaydetti:

''Ülkemizde ve dünyada yaşanan her türlü olaya yönelik beste yaptım. Özellikle, destan yazan Çanakkale Zaferi, Soma faciası, savaşlar, anneler ve babalar olmak üzere 100'e yakın bestem var. Bundan sonra da çok güzel konularda beste yapmaya devam edeceğim.''
Kaynak: AA