DAEŞ'in Hristiyanlara Saldırısının 2'Nci Yılı

Terör örgütü DAEŞ tarafından Musul Ovası'ndaki Hristiyanların toplu şekilde öldürülmesinin 2'nci yılı dolayısıyla Erbil'de anma etkinliği düzenlendi.

Terör örgütü DAEŞ tarafından Musul Ovası'ndaki Hristiyanların toplu şekilde öldürülmesinin 2'nci yılı münasebetiyle Erbil'de anma etkinliği düzenlendi.

Erbil'deki Ankava semtinde bulunan Mar Yusuf Kilisesi önündeki etkinliğe Kent Valisi Nevzat Hadi, Eğitim Bakanı Piştivan Sadık ve Musul'dan kaçan Hristiyan iç göçmenler katıldı.

AA muhabirine konuşan Vali Hadi, 'Şengal'de (Sincar) Ezidilerden hemen sonra, Hristiyanlara da saldırılar başladı. Söz konusu saldırıda onlarca sivil Hristiyan hayatını kaybetti. Canını kurtarabilen ise iç göçmen statüsüne düşüp, Erbil'e sığındı.' dedi.

Musul'dan kaçan birçok iç göçmen gibi Hristiyanların da hayata tutunmaya devam ettiğini aktaran Hadi, 'Birçok etnik ve dini unsurun sorunsuz bir şekilde birlikte yaşaması, uluslararası yardım kuruluşlarının takdirini ve desteğini aldı.' diye konuştu.

Anma etkinliğine katılan ve iki yıl önce Musul'dan kaçan Abdulahmed Henna Felluç ise terör örgütü DAEŞ'in saldırıları, bölgedeki güvenlik sıkıntısı ve istikrarsızlık sebebiyle Erbil'e sığındıklarını söyledi.

Saldırılar başladığı andan itibaren canlarını kurtarmak için kaçmaya çalıştıklarını söyleyen Felluç, köyden kaçarken ailesinden 3 kişiyi kaybettiklerini, onların cenazesini dahi defnedemediklerini ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ, 7 Ağustos 2014'te Musul Ovası'ndaki Hristiyan kasaba ve köylere saldırmış, onlarca sivili öldürmüştü.

Kaynak: AA