Burdur Ve Isparta'da 'Demokrasi Ve Şehitler Mitingi'

Burdur ve Isparta'da vatandaşlar 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için kent meydanlarında toplandı.

Isparta ve Burdur'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne binlerce vatandaş katıldı.

Isparta Valiliği önündeki Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen binlerce Ispartalı, Türk bayraklarını sallayarak, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sadi Süreyya Bilgiç ile MHP ve CHP'nin Isparta milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanlarının katıldığı mitingde vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.

Mitingde konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç, FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleştiği gece, daha tank, uçak sesleri duyulmaya başlandığında aziz milletin söylenmesi gerekeni söylediğini kaydetti.

Aziz milletin, silahların, helikopterlerden atılan mermilerin, tankların üzerine kendini attığını, bayrağa ve devlete sahip çıktığını ifade eden Bilgiç, 'Bu ülke üzerinde hesabı olanlar ve onların içerideki hain maşaları ve uşakları her şeyi hesap ettiler, tuzakları kurdular ama milleti hesap etmediler. Onların sözüm ona bir profesör, 14 Haziran'da 'Darbeler cuma olur. Darbeyi yaparsın sokağa çıkma yasağı ilan edersin ki kimse sokağa çıkamaz. İmamlar cuma namazı kıldıramazlar ' diyor. Ancak, hesapları boşa çıktı. Bu millet sokağa döküldü ve bu darbecileri gitmeleri gereken yere gönderdi.' dedi.

Bilgiç, FETÖ ile mücadelenin milletin desteği ile sonuna kadar süreceğini kaydetti.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türk milletinin 15 Temmuz'da nasıl bir zulme karşı konulduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Tarih boyunca milleti esaret altına almaya çalışan güçlerin yine sahneye çıktığını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

'Bu güçler tarihten ders almamış olacaklar ki bu milletin tüm zorluklar karşısında nasıl bir fedakarlık gösterdiğini anlamamışlar ki yine hain bir kalkışma içinde oldular. Bu ihanet çetesi Ispartamızda da da hak ettiği cevabı aldı. Bundan sonra da kalkışma içinde olacaklar, yine aynı cevabı alacaklardır. Çünkü bu millette Çanakkale ruhu var. Bu ruh sayesinde yenilmeyeceğimizi, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Yeter ki biz bu birlikteliğimizi beraberliğimizi bozmayalım.'

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Yenikapı'daki mitingi, alana kurulan ekrandan izlendi.

- Burdur

Burdur'da miting öncesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mehter takımı eşliğinde, Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapıldı. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İl Müftüsü Hıdır Bayrak'ın şehitler için dua ettiği programda Kur'an-ı Kerim okundu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Burdur Valisi Şerif Yılmaz, gözünü kırpmadan hayatını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

'Malazgirt Zaferi'nden bugüne bu topraklardan bizi kovmak isteyenler var' diyen Yılmaz, 'Bu düşünceler hiçbir zaman eksik olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bugüne kadar nasıl ecdadımız bunlara gerekli cevabı verdiyse Osmanlı'nın evlatları bu hainlere bu toprakları yar etmeyecektir.' dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İstanbul Yenikapı'da Türkiye'nin yeni kapısının açılacağı bir günün yaşandığını belirterek, '15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk milleti destan yazdı. O gece meydanlarda destan yazanları rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.' diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ise vatanın ecdadın alın teri ve şehitlerin kanlarıyla teslim alındığını ifade etti. Vatanın, bayrağın, devletin ve milletin kutsal olduğunu dile getiren Petek, 'Bu kutsal emanetleri 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düsturuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kazandığımız Kurtuluş Savaşı ile bugünlere geldik.' dedi.

Vali Yılmaz, programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit ettiği Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Burdur Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yapan kız kardeşi Elif Serin ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay'a Türk bayrağı hediye etti.

Mitinge, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ile siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP İl Başkanı Barış Ayten, milletvekili Bayram Özçelik kürsüde konuşurken 'Dombra' müziği çalındığı gerekçesiyle miting alanını terk etti.

Kaynak: AA