ATO Başkanı Bezci Açıklaması

'(FETÖ'nün darbe girişimi) Siyasi parti liderlerimizin sağduyulu yaklaşımı Türk demokrasi tarihine geçecektir'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, siyasi parti liderlerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasındaki sağduyulu yaklaşımlarının Türk demokrasi tarihine geçeceğini belirtti.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ ile mücadele sürecinde dayanışma içinde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Yaşanan süreçte siyasi partilerin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değinen Bezci, 'Türkiye'ye darbe yapmaya, bölmeye çalışanlar oyunlarının hiçbir şekilde tutmayacağını anladı ve milletin gerçek gücünü gördü.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul-Yenikapı'da gerçekleştirilecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin siyasi partilerin birlik ve beraberliğine sahne olacağını kaydeden Bezci, mitingin Türk demokrasisini taçlandıracağını belirtti. Bezci, 'Bu miting ile milletimizin özlediği tablo ortaya konulacaktır. Siyasi parti liderlerimizin bu sağduyulu yaklaşımı Türk siyasi tarihine geçecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, siyasi partiler arasındaki dayanışmanın gelecek dönemde de devam edeceğine inandığını ifade ederek tüm kurum ve kuruluşların bu birlik ve beraberliği desteklemesi gerektiğini kaydetti. Bezci, ATO olarak FETÖ ile mücadelede devletin yanında olacaklarını vurguladı.
Kaynak: AA