'Amigo Mahmut'u 45 Yıldır Şapkasız Gören Olmadı

Gaziantep'te 'Amigo Mahmut' lakabıyla tanınan bedensel engelli Mahmut Çağdaş, 15 yaşından beri taktığı şapkasını sadece duş alırken çıkarıyor Çağdaş: 'Kimliğimde ve silah ruhsatım da dahi şapkalı fotoğrafım var. Böyle uyur, böyle kalkarım. Berberde dahi çıkartmam'

ÖZKAN BEYER - Gaziantep'te 'Amigo Mahmut' olarak tanınan bedensel engelli Mahmut Çağdaş, 45 yıldır, sadece yıkanırken çıkardığı şapkasıyla adeta bir bütün gibi yaşıyor. Çağdaş, öldüğünde de şapkasıyla gömülmek istiyor.

Merkez Şehitkamil ilçesinde yaşayan, Büyükşehir Belediyesinden emekli bedensel engelli Mahmut Çağdaş (60), 41 yıldır Gaziantepspor'un tribün liderliğini yapıyor. Henüz 15 yaşındayken edindiği şapka takma alışkanlığını o yıllardan beri sürdüren Çağdaş, şapkasını sadece duş alırken çıkarıyor.

Katıldığı televizyon programlarında şapkasını çıkarması için teklif edilen yüklü miktardaki paraları kabul etmeyen Çağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte pek çok kişinin kendisini 'Amigo Mahmut' olarak tanıdığını belirtti.

Çağdaş, 15 yaşında taktığı şapkasını çıkarmadığını dile getirerek, 'Kimliğimde ve silah ruhsatımda dahi şapkalı fotoğrafım var. Böyle uyur, böyle kalkarım. Berberde dahi çıkartmam. Saçımın bir tarafını kestirirken şapkayı diğer tarafa alıyorum. Orası alınınca diğer tarafını aldırıyorum. Senede iki kez şapka değiştiririm.' diye konuştu.

Şapkasının çıkartılmasına hiçbir maddi ve manevi gücün yetmeyeceğini vurgulayan Çağdaş, '6 çocuğum var. En büyüğü olan 41 yaşındaki oğlum bile saçımı görmemiştir. Alışkanlık böyle bir şey.' dedi.

Çağdaş, her insanın farklı özelliklerinin olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

'Kimi insanlarda tik olur, kimisi kuş beslemeyi çok sever, bende de böyle bir tik var. Uyurken dahi şapka başımda. Sadece banyoda duş yaparken, tek başıma iken başımdan çıkarıyorum. Birçok televizyon programına çıktım. Çok fazla para teklifleri de geldi. 'Şapka bizden çıkmaz ağam' dedim. 20 bin lira teklif ettiler, yine çıkarmadım. İbrahim Tatlıses de teklif etmişti. Onu çok severim ama kabul etmedim.'

Paranın gelip geçici olduğunu ancak şapkasını çıkardığı zaman insanların yüzüne bakamayacağını düşündüğünü söyleyen Çağdaş, 'İnsanlara, 'Paranın karşısında küçüldü' dedirtmem.' ifadesini kullandı.

- Şapkasıyla gömülmek istiyor

Gaziantep'te tüm çevresinin kendisini şapkasıyla tanıdığını aktaran Çağdaş, 'Allah, günah yazmazsa hocaya da söyleyeceğim beni şapkamla gömsünler. Antep'te bizi herkes böyle tanır. Biz kendimizi böyle tanıttık. Antalya'da yüzerken boğuluyordum. Ben, önce şapkamı kurtarmanın peşindeydim. Arkadaşlarım hiçbir zaman şaka maksadıyla şapkamı çıkarmadı. Şapkamı çıkartmaktansa beni öldürseler daha iyi.' sözlerine yer verdi.

Amigo Mahmut'un arkadaşlarından Mustafa Bozkurt da arkadaşını tanıdığı günden beri şapkasız görmediğini ifade ederek, 'Mahmut ağabeyim 45 yıl boyunca başından kimse çıkaramamış, bu saatten sonra da çıkaramaz. Biz sürekli kendisini böyle görürüz. Biz onu böyle kabul ettik.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA