Trabzonspor'da Yabancı Oyuncu Sayısı Arttı

Yeni sezon hazırlıklarına 2 yabancı futbolcuyla başlayan bordomavili takımda, Macaristan kampının son günlerinde bu sayı 10'a yükseldi.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçen sezon yaşadıktan sonra teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşan ve yabancı futbolcularının büyük bölümünü satış listesine koyan Trabzonspor'da, yapılan yeni transferlerle yabancı sayısı da arttı.

Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda Slovakya kampına Kosta Rikalı Esteban Alvarado ve Togolu Serge Akakpo olmak üzere sadece 2 yabancı oyuncuyla başlayan bordo-mavili takımda, yapılan transferlerle bu sayı 10'a yükseldi.

Slovakya kampının son gününde Azerbaycanlı Ramil Sheidaev'ı kadrosuna katan Karadeniz ekibi, yurt dışı ilk etap kampını 3 yabancı oyuncuyla tamamladı.

- Macaristan'da 6 yabancı oyuncu

Bordo-mavili takımın Macaristan'daki ikinci hazırlık kampına da Slovak Jan Durica ve Matus Bero, Kolombiyalı Fabian Castillo, Nijeryalı Ogenyi Onazi, Arjantinli Luis Ibanez olmak üzere 5 yeni oyuncu katıldı.

Daha önce satış listesine koyulan Senegalli Dame N'Doye'un da kampa çağrılmasıyla Macaristan'da kamp yapan kampa 6 yabancı oyuncu daha eklenerek bu sayı 9'a çıktı.

Karadeniz ekibinin prensipte anlaşmaya vardığı ve ülkesinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele etmesi nedeniyle takıma sonra katılacağı açıklanan Güney Koreli milli futbolcu Hyun-Jun Suk ile bu sayı 10'a yükselecek.

Böylece, henüz yabancı transferini tam olarak tamamlamayan bordo-mavili takımda yeni sezon öncesi 9 ülkeden, 10 yabancı oyuncu bulunuyor.

- Kadroda düşünülmeyen yabancı oyuncular

Trabzonspor'da ayrıca sözleşmeli oyuncular Hollandalı Douglas Franco, Belçikalı Luis Pedro Cavanda, Paraguaylı Oscar Cardozo da satış listesinde bulunuyor.

Bu oyuncuların da sayılması halinde Karadeniz ekibinde, yabancı oyuncu sayısı 13'e çıkıyor.

- Trabzonspor'un yabancı oyuncuları

Trabzonspor ile sözleşmesi olan 4 kıta ve 12 ülkeden 13 futbolcu şunlar:

Esteban Alvarado (Kosta Rika), Serge Akakpo (Togo), Ramil Sheidaev (Azerbaycan), Jan Durica (Slovakya), Matus Bero (Slovakya), Fabian Castillo (Kolombiya), Ogenyi Onazi (Nijerya), Luis Ibanez (Arjantin), Dame N'Doye (Senegal), Hyun-Jun Suk (Güney Kore), Douglas Franco (Hollanda), Oscar Cardozo (Paraguay), Luis Cavanda (Belçika).
Kaynak: AA