Tavşanlı'da Muhteşem Demokrasi Gecesi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki demokrasi nöbetine katılan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir vatandaşlara seslendi.

Tavşanlı'da Muhteşem Demokrasi Gecesi
Kütahya demokrasi nöbetinde 22 günü geride bıraktı. Kütahya Merkez başta olmak üzere ilçelerde de 15 Temmuz’dan bu yana halk meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Gece Günlüce Köyü, Şahmelek Köyü, Çobanköy, İsaköy, Dudaş Köyü, Ağaköy, Bozbelen Köyü halkının katldığı gecede darbe girişimi gecesi kahramanlık destanı yazanlar da katıldı.

Bu kez Tavşanlı’daki demokrasi nöbetine katılan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka “Demokrasinin yılmaz nöbetçileri, sadık, vefakar evlatları” diye seslendi.

Darbe girişiminin ilk akşamından bu yana her düşünceden insanın meydanlarda bulunduğunu, bu birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Bizler 15 Temmuz’da asker üniforması giymiş teröristlerin hain kalkışması sonucunda yeni bir ruha ulaştık. Sizleri hesaba katmayanların ne büyük bir ziyan içinde olduğunu gördük. 22 gündür Kütahya Zafer Meydanı’ndaki bu coşkuyu izlerken hep sizden de haber aldık. Tavşanlı’mızdaki mahallelerimizin ve köylerimizin üstlenmiş olduğu sorumluluğu orada hep gururla izledik, sizleri takdir ettik. İnanıyoruz ki bu coşkuya, bu birlik ve beraberliğe bizim ihtiyacımız vardı. Bu coğrafya zayıfların coğrafyası değil, güçlülerin coğrafyası. Bizim en büyük gücümüz de milli birlik ve beraberliğimiz. Bugün bu alanı dolduranların hepsi hiçbir siyasi ayrım gözetmeden milli birliğimizin, irademizin, demokrasimizin yanında olduğunu göstermek için buradalar. Ben hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin göstermiş olduğu bu gayret, bu sadıkane davranış, bizim dostumuza güven, düşmanımıza korku salmaktadır. Bunu böyle bilmek lazım. Bizim düşmanlarımız çok, biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmezsek bu coğrafyada bize hayat hakkı tanımazlar. Bu birlik ve beraberliğin geldiği noktayı bundan sonra muhafaza görevimiz var. Hiçbir siyasi ayrıma girmeden pazar günü yapılacak olan büyük kapanış da olduğu gibi her siyasi kesimi bir araya getirecek milli birlik ve beraberliğe ve bunun devamına ihtiyacımız var. İnanıyorum ki Tavşanlı’da bunun farkında, inanıyorum ki düşmanlarımızı üzecek bu davranışı sizler de en iyi şekilde yerine getireceksiniz” dedi.

Üniformalı teröristlerin yanıldığını ve büyük bir bozguna uğratıldığının altını çizen Vali Nayir, “Sizleri hesaba katmadılar. Sizin imanınızı hesaba katmadılar. Tanka karşı sizin terlikle çıkabileceğinizi hesaba katmadılar. Ve büyük yanılgılara, büyük hezimete uğradılar ve uğrayacaklar. Bugün aranızda bulunan o günün kahramanlarını temsil eden 4 tane kahramanımız 2 bacımız, anamız, 2 kardeşimiz sizlerin coşkusuna coşku kattı. Bu coşkunun, bu ruhun devamında fayda var. Bizler bu coğrafyada bu ruhu yaşattığımız sürece var olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tavşanlı olarak, Kütahya olarak biz bu travmayı yaşamadık. İçimizde olan, bir kalkışma içerisine giren bir personelimiz olmadı ama televizyonlar bütün bu kalkışmayı bizim evimizin ortasına kadar getirdiler. Ben inanıyorum ki bu kalkışma Kütahya’da olsaydı, Tavşanlı’da olsaydı sizlerin her biri bu kahramanlar gibi kahramanlık gösterecektiniz. Sizlerin her biri canını veren şehitlerimiz gibi bu topraklar için, milli irade için, demokrasi için canını vermeye hazır kişilerdiniz. Bunun kararlığını da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara inin, meydanlara geçin dediğinde hiç tereddüt etmeden buraları doldurarak gösterdiniz. Bugüne kadar da büyük fedakarlıkla bu görevinizi yerine getirdiniz. Ben hepinizi tekrar kutluyorum, bu gazada sizlerin de çocuğumuzla, yaşlımızla, kadınımızla, kızımızla büyük bir görev yaptığınızı bilmenizi istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Demokrasi mitingine TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(Tİ - EFE)
Kaynak: İHA