Siirt'te '15 Temmuz Darbe Girişimi Ve 2'Nci Kurtuluş Savaşı' Konferans Düzenlendi

Siirt Üniversitesi tarafından ’15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2’nci Kurtuluş Savaşı’ konulu konferans düzenlendi.

Siirt'te '15 Temmuz Darbe Girişimi Ve 2'Nci Kurtuluş Savaşı' Konferans Düzenlendi
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve İş adamı Ethem Sancak’ın katılımıyla düzenlenen konferans, 15 Temmuz gecesini anlatan belgesel gösteriminin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, 15 Temmuz’da ülkenin menfur, alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığını söyledi.



Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise, konferansta yaptığı konuşmada “Birey olmak, geleceğini, özgürlüğünü, kendi garantisini kendi sağlama düşüncesi artık bizim insanın benliğine işlemiş. Geçmişte de darbeler, muhtıralar, mektuplar olmuştu, ancak bunlar da genelde muhatap olan kişi yerine göre şapkasını alıp çekip gidiyordu ve iş bitiyordu. Ancak bugün öyle olmadı, çünkü muhatap olunan toplumun tamamıydı. Belki semboller vardı ancak toplumun tamamı muhataptı. Çünkü insanlar artık özgürlüğünü kaybetmenin ne olduğunu yaşayarak öğrenmişti” dedi.

"En etkili silah davasına inanmış insandır"

İş adamı Ethem Sancak da en etkili silahın davasına inanmış insan olduğunu belirterek, “Eğer biz de o kutsal davamıza vatan ve millet davasına kolektif millet olarak inanırsak bizden güçlüsü olmaz ve çok şükür şimdi böyleyiz. Onun için de çok güçlüyüz, üstelik bu davaya kurban verilecek çok esaslı bir liderimiz ve başkomutanımız var. Şu an sıcak savaşların öncül savaşları medya savaşlarıdır. Bir kahramanlık destanı yazdık. Batı icabı demokrasi yaşamını kurmak için ayağa kalktık, can verdik ama batının demokrasi benim icadımdır diye şişirirken demokrasiye sahip çıkmış bir milletin serüvenini medyası üzerinden karalıyor ve neredeyse ters düz edecek. Eğer bu hareket maazallah başarılı olsaydı, Türkiye iç savaşa sürüklenecekti. Büyük bir ihtimalle parçalanacaktı ve Suriye’nin, Irak’ın durumuna düşürülecekti. Amaç buydu. Ama hesap edemedikleri şey Türkiye artık eski Türkiye değil. ABD, gücüyle koca Irak devletini 24 saatte parçaladı. Senin için bir güruhu parçalamak iş mi? PKK’yı, DAEŞ’i ve FETÖ’yü kullanıyorsun, çünkü senin örgütün, sen kurmuşsun ve organize etmişsin. Rusya’nın, Fransa’nın, Hindistan’ın sıkıntıları hepsinde nükleer güç var. Hindistan 1,5 milyar nüfuslu ülke nükleer bomba yapmak istiyor, ABD engelliyor. Böyle bir kabadayılık olur mu? İsrail’e yaptırıyorsun, işine gelene yaptırıyorsun. Biz dostlarımızı çoğaltıp bunlarla askeri güçlerde ittifaklar yapmalıyız” diye konuştu.

Konferans, soru cevaplar bölümünün ardından sona erdi.
Kaynak: İHA