Kapkaç Zanlıları Yakalandı

Adana’da 3 gün arayla bir kadının çantasını, bir kadının ise cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çaldığı ileri sürülen zanlı yakalandı.

Kapkaç Zanlıları Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. 27 Temmuz günü Fuzuli Caddesi’nde yaya olarak giden Nursen Tekcan’ın (48) arkasından motosiklet ile yaklaşan iki kişi, kadının içinde 350 lira parası, cep telefonu ve kişisel malzemelerinin bulunduğu çantayı alıp kaçtı. Çantası çalınan kadın çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar polisi arayarak haber verdi. Polis olay yerine gelerek kadından eşkalleri de alıp araştırma yapmaya başladı.

30 Temmuz günü yine Fuzuli Caddesi’nde yaya olarak giden Hacire Subaşı’nın (34) yanına yaklaşan motosikletli iki kişi genç kadının elindeki cep telefonunu alıp kaçtı. Genç kadın bağırınca çevredeki vatandaşlar polisi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis kadından eşkalleri aldı. Polis 3 gün önce verilen kapkaççı eşkali ile bu kapkaçın eşkalinin aynı olduğunu belirleyip, kimlik tespiti için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan yoğun çalışmanın ardından zanlıların Suphi Mesut Y. (21) ile M.T. (15) olduğu belirlendi. Polis zanlıların evine baskın yaparak yakaladı. Zanlılardan M.T. yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. Polis yaptığı sorguda M.T.’nin motosikleti kullandığını, diğer zanlının ise çantayı ve cep telefonunu aldığını belirledi. Sorgulamalarında suçlamayı kabul etmeyen zanlılar adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA