İş Adamı Koç'tan Memleketine Yatırım

İş adamı Hasan Hüseyin Koç, sosyal sorumluluk olarak sadece Tokatspor için değil birçok farklı alanda ciddi destekleri olmaya devam edeceğini söyledi.

İş Adamı Koç'tan Memleketine Yatırım
İstanbul’da şirketlerinin kurumsallaşması aşamasından sonra memleketi Tokat’a yatırım yapmayı asli bir görev kabul ettiğini ifade eden Hasan Hüseyin Koç, kentten göçün azalması, istihdama olan katkının artması ve sürdürülebilir iş olanaklarının gençlere sunulmasının ciddi önem arz ettiğini kaydetti.

Lokomotif sektör olan inşaat yatırımlarıyla göçü bir nebze olsun engellemek amacında olduklarını belirten Koç, Tokat’a yatırımlarının artarak devam edeceğini belirterek “Sosyal sorumluluk olarak sadece Tokatspor için değil birçok farklı alanda ciddi desteklerimiz her zaman oldu. Tüm iş adamları bunu mutlaka dikkate almalıdır. İstanbul’da yatırımlarımız devam ederken; paslanmaz çelik üzerine bir yatırım yapmayı planlarken memleketime yatırım yapmanın daha önemli olduğunu düşündüm ve bu doğrultuda bir karar verdim. Hedeflerimizi buna göre revize ettim. Tokat’ta ilk etapta yaptığımız bu yatırımı yaklaşık 20 milyon TL ile tamamlamayı düşünüyorum. Aynı para ile İstanbul’da çok daha karlı işler yapabilirdik. Ancak işin ucunda memleket olunca iş değişiyor. Böyle durumlarda aritmetik hesaplardan çok, memleketimize yatırım yapmanın haklı bir gururunu yaşıyorum. Hiç bir zaman Tokat’ımızdan ve Tokatlı hemşehrilerimden kopmadım” diye konuştu.

Kaynak: İHA