Halep'teki Kuşatmanın Kırılması

Halep'te kuşatmayı kıran muhalifler, rejime ait 20 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 10 top ve 60 askeri aracı ele geçirdi Çatışmalarda 150 rejim askeri öldürüldü.

Beşşar Esed rejiminin Halep kuşatmasını kıran Suriyeli muhaliflerin, operasyonlarda rejime ait birçok askeri aracı ele geçirdiği ve 150 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Fetih Ordusu'na (Ceyş el-Fetih) bağlı birliklerin, rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep Kuşatmasını Kırma'' adı verilen operasyonunun yedinci gününde Ramuse bölgesindeki Topçu Okulu ve çevresindeki çatışmalarda 20 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 10 top ve 60 askeri aracı ele geçirdi.

Çatışmaların başladığı günden bu yana aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 150 rejim askerinin öldürüldüğünü belirten kaynaklar, çatışmalarda rejime ait birçok tank, top ve askeri aracın imha edildiğini ve çok sayıda askeri mühimmatın ele geçirildiğini vurguladı.

Rejimle mücadele eden Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam ve Ahraru'ş-Şam da Halep üzerindeki rejim kuşatmasının kırıldığı haberlerini doğrulamıştı.

Fetih Ordusu, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonlarda şu ana kadar bir okul, 3 köy, 5 tepe, 2 bölgenin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda da 8 tank ile 2 iş makinesi ve ağır silahlarla donatılmış 25 aracı imha etmişti. Muhalifler, dün Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip Topçu Okulu, Silahlandırma Külliyesi ile Beyanat Külliyesinin kontrolünü ele geçirmişti.

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.
Kaynak: AA