Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizesiyle, 2016 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen bazı hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı.

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı
2016 hac dönemi için 4 Ağustos’ta kutsal topraklara başlayan yolculuğa Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki hacı adayları da dahil oldu. Diyanet bünyesinde hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adaları için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Terminal binasında hacı adaylarının yoğunluğu yaşandı

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nda hacı adaylarının yoğunluğu başladı.

İlk olarak sabah 07.00’de kutsal topraklara uğurlanan 350 kişilik ilk hac kafilesini öğlen saatlerinde 250 kişilik ikinci grup takip etti. Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamak isteyen çok sayıdaki yakınları da havalimanına akın edince dış hatlar terminali gidiş katı hacı adayları ve yakınlarıyla doldu taştı. Kafile rehberleri ise hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Toplam 8 binin üzerinde hacı uğurlanacak

Törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İstanbul’dan kutsal topraklara uğurlanacak hacı adaylarına ilişkin bilgiler vererek, “İstanbul’dan bu sene kaydolup giden 8 bin 853 hacı var. Bunun 4 bin 978’i Diyanet organizasyonuyla gidiyor. Diyanet organizasyonuyla iki havalimanından (Atatürk ve Sabiha Gökçen) uğurlayacağımız hacı sayısı ise 8 bin 211. Yani sadece İstanbullular değil, çevresinden de gerek Atatürk Havalimanı’ndan gerekse Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 44 kafile halinde arkadaşlarımız bu hacılarımızı uğurlayacak” diye konuştu.

Gözyaşlarına hakim olamadılar

Atatürk Havalimanı’nda hacca gidenler ve yakınlarının oluşturduğu heyecan yaşanırken, bazı hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Hac vazifesini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Sabriye Kurşunlu, “Çok duygulandım 4 senedir bu güzel günü bekliyorum. Rabbim her isteyene nasip etsin” dedi.

Hacca gitmek için uzun yıllar beklediğini belirten Kadir Kara ise, “Eşimle beraber gidiyorum. 9 yıl bekledim ama iki yıl ara vermiştim. Bu sene nasip oldu. Çok heyecanlıyız inşallah aynı duygularla ibadet yapıp tekrar geri döneriz” diye konuştu.

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek için yola çıkan 250 hacı adayından oluşan kafile, yakınları tarafından dualar ve gözyaşlarıyla Atatürk Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’ın Medine şehrine uğurlandı.
Kaynak: İHA