Düzce Yat Limanı Ve Mahmuzlar Projesi İlerliyor

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, belediyenin ilgili birim amirleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti.

Düzce Yat Limanı Ve Mahmuzlar Projesi İlerliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve beraberindekilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Düzce’de yapılacak yat limanı ve yatay mahmuzlar gibi projelerin görüşüldüğü Bakan Özlü başkanlığındaki toplantıda, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Akbaş projeler hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı hakkında bilgi veren Başkan Yemenici, söz konusu çalışmalarla ilgili somut projelerin ortaya çıktığını ve etap etap hayata geçirileceğini söyledi.



Öncelikli çalışmalarının yeni bir balıkçı barınağı yapmak olacağını belirten Başkan Cüneyt Yemenici, mevcut barınağın batı tarafında yeni bir barınağın yapılacağını sözlerine ekledi. Bir diğer çalışmanın yatay mahmuzlar yapmak olacağını da ifade eden Yemenici, Çınar ve Çuhallı plajlarının yer aldığı bölgede mahmuz çalışmasının yapılacağını ve bu çalışmanın yeni balıkçı barınağı yapımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Cüneyt Yemenici, bu çalışmaların son ayağında ise, mevcut barınağın yat limanına dönüştürülmesi çalışmalarının yer aldığını söyledi.



Bakan Faruk Özlü’nün konuya yönelik duyarlılığının oldukça yüksek olduğunu da belirten Başkan Yemenici, Bakan beyin ilgili bakanlıklar düzeyinde çalışmaları ele alarak hızlandırmaya çalıştığını, Genel Müdür Metin Akbaş ve ilgili heyetin önümüzdeki günlerde Akçakoca’ya gelerek saha çalışmalarına son halini vereceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA