10 Yıldır Çocuğunun Katillerinin Bulunmasını Bekliyor

Adana'da 2006 yılında dondurma almaya gittikten sonra kaybolan ve elleri ile ağzı bağlı halde cesedi bulunan 12 yaşındaki çocuğun babası, 10 yıldır cinayetin aydınlanmasını ve oğlunun katillerinin bulunmasını bekliyor Baba Ateş: 'Ben sabırla bekliyorum. Rabbim büyüktür. Hiç bir kan yerde kalmaz. Rabbim, inşallah o canilerin dilini bir an önce çözdürecektir'

ÖMER YILDIZ - Adana'da, 2006 yılında dondurma almaya gittikten sonra kaybolan ve elleri ile ağzı bağlı halde sulama kanalında cesedi bulunan 12 yaşındaki çocuğun babası, aradan geçen 10 yıla rağmen bulunamayan katil veya katillerin tespit edilip yakalanmasını bekliyor.

Adana'da 21 Haziran 2006'da babasının iş yerinden aldığı bisikletle gezintiye çıktıktan sonra kaybolan ve 2 gün sonra DSİ'ye ait sulama kanalında elleri iple, ağzı ise bez parçasıyla bağlanmış halde cesedi bulunan 12 yaşındaki Mehmet'in babası İbrahim Ateş, 10 yıldır evlat acısı yaşıyor.

Baba Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun katillerinin bulunması için 10 yıldır 'çalmadık kapı' bırakmadığını, çocuğunun öldürülmesinin ardından çok zor günler geçirdiğini söyledi.

Ateş, olay günü oğlunun bisikletle gezmeye çıktığı arkadaşından bir süre sonra dondurma almak için ayrıldığını belirterek, 'Kendisinden haber alamayıp, kaybolduğunu anlayınca polise başvuruda bulunduk. 23 Haziran'da da elleri iple, ağzı bez parçasıyla bağlanmış halde cesedini bulduk.' dedi.

Ateş, Adana Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopside oğlunun kanında 'amfetamin'e rastlandığını, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan ise ölümün havasızlıktan kaynaklandığı şeklinde rapor verildiğini aktardı.

Oğlunun katillerinin bulunması için yetkililerle yakından görüştüklerini anlatan Ateş, 'O yıllarda Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu anlattık. O da talimat verdi. Herkes ilgilendi. Adana Emniyet Müdürlüğündeki arkadaşlar çok yakından ilgilendi. Halen de ilgileniyorlar ama bir sonuç alınamadı.' diye konuştu.

Herhangi bir düşmanı olmadığını ifade eden Ateş, şöyle devam etti:

'Öldürülmeden önce bazıları oğluma 'Seni kaçırsak baban bize ne verir' diyorlarmış. Biz bunu olaydan 6 ay sonra öğrendik. Emniyetle paylaştık ama o kişi ifadesinde şaka yaptığını söyleyince ve herhangi bir delil bulunamayınca serbest kaldı. Yetkililer de zanlıların fidye istemek için kaçırıp vazgeçtikten sonra cinayet işlemiş olabileceklerini söyledi. Niye oğluma kıyıyorlar ki isteselerdi para verirdim. Zamanında katilleri bilen veya bulanlar için 30 bin lira ödül de koymuştum ama sonuç alamadık. Caniler şu an elini kolunu sallayarak geziyor.'

- 'Rabbim inşallah canilerin dilini çözecektir'

Cinayeti işleyen ya da işleyenlere seslenen acılı baba Ateş, şöyle konuştu:

'Buradan sesleniyorum onlara. Kendilerinin de çocukları vardır. Saklayabildikleri kadar saklasın bakalım. Ama Rabbim onu hiç bir zaman rahat bırakmayacaktır. Çocuklarının günahı yoktur, çocuklarından çıksın demiyorum, inşallah kendi kendine bulur. Ben beklerim 10 yıl beklerim 11 yıl beklerim. O dosya kapanmaz. Ben Allah'a inanıyorum. Katil ya da katiller mutlaka ortaya çıkacak. Ben sabırla bekliyorum. Rabbim büyüktür. Hiç bir kan yerde kalmaz. Rabbim inşallah o canilerin dilini bir an önce çözdürecektir.'

Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili çalışmalarının halen sürdüğü, bir ekibin olayı yakından takip edip soruşturduğu öğrenildi.

- Olay

Adana'da 23 Haziran 2006'da yapılan bir ihbar üzerine, Çamlıbel Mahallesi'ne giden güvenlik güçleri, DSİ'ye ait sulama kanalında elleri ip, ağzı ise bez parçasıyla bağlanmış çocuk cesedi bulmuştu.

Yapılan araştırma sonunda, çocuğun, ailesinin iki gün önce kayıp bildiriminde bulunduğu Emine Sapmaz İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Ateş'e (12) ait olduğu belirlenmişti.
Kaynak: AA