Tekerlekli Sandalyede Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kadın Kolları Başkanı Esra Işık, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 engelli arkadaşı ile her gece meydanda sabaha kadar 'demokrasi nöbeti' tutuyor Işık: 'İmkanım olsaydı Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmayı çok isterdim. Ancak gidip gelmesi çok zor. Biz de 7 Ağustos'ta tek yürek olup bu meydanda yerimizi alacağız. Bizim başka bir vatanımız yok. Tüm engelli kardeşlerim, ablalarım ve ağabeylerimle burada olacağız'

CANAN TÜKELAY - Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kadın Kolları Başkanı Esra Işık, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her gece sabaha kadar 20 engelli arkadaşıyla 'demokrasi nöbeti' tutuyor.

Tekerlekli sandalyesiyle Anıtpark Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan 25 yaşındaki Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'İlk günden beri buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.' dedi.

Halkla birlik, beraberlik içinde olduklarını belirten Işık, sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi.

Demokrasi nöbeti sırasında sabaha kadar tüm ihtiyaçlarının belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından karşılandığını anlatan Işık, şöyle konuştu:

'Her gece ilahiler, Kur'an-ı Kerim okunuyor, onları dinliyoruz. Buraya gelip gitmek zor olmuyor. Her şey vatan için. Ben her şeyi göze alıp buraya geliyorum. Sabaha kadar burada bekliyorum. Demokrasiye sahip çıkmak için geliyoruz. Benimle birlikte 20 engelli arkadaşım da demokrasi nöbetine katılıyor. Engelimiz, buraya gelmeye engel değil. Hiçbir parti ayrımı olmadan tüm insanlar meydana geliyor. İnşallah pazar günü de yapılacak mitinge tüm partiler katılır. Bu da toplumu güzel yönde etkiler, birlik ve beraberliğimizin simgesi olur.'

- 'Bu vatanı asla bölemeyecekler'

Işık, 15 Temmuz'da FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişimini ve terör eylemlerini şiddetle kınadığını dile getirerek, 'Birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozamayacaklar. Bu vatanı asla bölemeyecekler.' ifadelerini kullandı.

Milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dimdik durduğuna dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

'Şehitlerimiz var. Allah hepsinin ailelerine sabır versin. Yine de ağlamak bize yakışmaz. Biz bununla ancak gurur duyarız. Çünkü uğrunda şehit düşebilecek kadar çok sevdiğimiz vatanımız, toprağımız ve milletimiz var. Vatanımız için canımızı bile feda ederiz. Demokrasi nöbetine çoğunlukla kendim geliyorum, ailem her zaman gelemiyor. Gelip giderken geç vakit de olsa hiçbir problem yaşamıyorum. Sokak köpekleri bile gece giderken yanımdan sessizce geçip gidiyor. Normalde arabalara havlıyorlar ama benim yanımdan sessiz geçiyorlar. Dua her zaman her şeyin ilacı.'

Işık, pazar günü Yenikapı'da yapılacak mitinge tüm engellileri davet etti.

İlk günden beri ülke genelinde engellilerin de meydanları boş bırakmadığının altını çizen Işık, '7 Ağustos gecesi daha fazla arkadaşımızla burada olacağız. İmkanım olsaydı Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmayı çok isterdim. Ancak, gidip gelmesi çok zor. Biz de 7 Ağustos'ta tek yürek olup bu meydanda yerimizi alacağız. Bizim başka bir vatanımız yok. Tüm engelli kardeşlerim, ablalarım ve ağabeylerimle burada olacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA