Rus Heyet, Manisa'daki Bağlarda İnceleme Yaptı

Alaşehir Kaymakamı Bilgin: 'Rusya ile yaşanan ve suni olan krizin aşılması gerektiğine ve artık onlarla her türlü ticareti yapmamız gerektiğine inanıyoruz'.

Rusya'dan gelen tarım ürünleri denetim ajansı heyeti, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarında inceleme yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yetkililerinin eşlik ettiği heyet, üretici Sadık Doğrusöz’ün bağında zararlılarla mücadele, kalıntı ve bakım teknikleriyle ilgili incelemede bulundu.

İlçe Tarım Müdürlüğündeki karantina önlemleriyle ilgili bilgi alan heyete eşlik eden Kaymakam Osman Bilgin, yaptığı açıklamada Rus heyetin Adana ve İzmir'in ardından Alaşehir’de incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Bilgin, komşuların birbirinin külüne muhtaç olduğunu belirterek, 'Rusya ile yaşanan ve suni olan krizin aşılması gerektiğine ve artık onlarla her türlü ticareti yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca istenilen şartlarda üretim ve ürün yapacağımızı belirtiyoruz. Rusya ve Türkiye’nin kapışmasının ne Rusya’ya ne de Türkiye’ye yararı vardır. Ortak hareket etmenin her iki devlet için de yararlı olacağına inanıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA