Kayseri'de, Gültepe Bulvarı'nın Temeli Atıldı

Kayseri'de doğu-batı aksındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Gültepe Bulvarı'nın temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kayseri Vali Süleyman Kamçı, kentleşmenin etkisiyle nüfus ve araç sayısında yaşanan artışın, ulaşım alanında da yeni yatırımların ve projelerin yapılmasını gerekli kıldığını söyledi.

Bu çerçevede Gültepe Bulvarı'nın mevcut yollara alternatif olacağını vurgulayan Vali Kamçı, 'İlimizin ulaşım alt yapısına önemli bir katkı sağlayacak bu projenin, tamamlanarak, hizmete açılmasıyla şehrin doğu-batı güzergahında seyahat eden vatandaşlarımız için de kolaylık sağlanmış olacak. Ulaşım alanında gerçekleştireceğimiz yatırımlar, trafik akışını rahatlatarak, vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli bir şekilde evlerine, işlerine ve gitmek istedikleri yerlere ulaşabilmeleri için de oldukça önemli.' dedi

Kamçı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain saldırıya karşı vatandaşların 20 gündür 'demokrasi nöbeti' tuttuğunu hatırlatarak, 7 Ağustos Pazar günü ülke genelinde ve Kayseri'de yapılacak olan “Demokrasi ve Şehitler Mitingine' tüm vatandaşları davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da Kayseri'yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek için yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Genişliği 50 metre olan 3 şeritli Gültepe Bulvarının Büyükşehir Belediyesinin Ring Hattı Projesi içerisinde yer aldığını dile getiren Belediye Başkanı Çelik, bu yolun hizmete sunulması ile birlikte şehrin doğu-batı aksındaki trafik akışında önemli bir rahatlama olacağını kaydetti.

Bir taraftan kesintisiz demokrasi nöbetinde, diğer taraftan da kesintisiz hizmette olduklarını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kayseri'nin her problemine eğiliyor, her sorunun giderilmesi için gayret gösteriyoruz. Ancak, ulaşım konusunda çok daha fazla hassasiyetle duruyorum. Kayseri'de ulaşımla ilgili siz hemşehrilerimizin karşılaştığı ya da gelecekte karşılaşabileceği sorunları tespit ederek gidermek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu çerçevede temelini atacağımız Gültepe Bulvarı, şehrin doğu-batı istikametindeki en güçlü akslardan biri olacak. Kocasinan bölgesinde Bekir Yıldız Bulvarı'nı hizmete açtık. Melikgazi bölgesinde de doğu-batı aksında güçlü bir alternatif yola ihtiyacımız vardı. Gültepe Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarını Derevenk Viyadüğü ile Malatya yoluna bağlayacak. İnşallah kısa sürede bunu yapmaya çalışacağız. Yolun tamamı 45 milyon liraya mal olacak. Kayseri'ye hayırlı uğurlu olsun.'

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı Tavlusun'a bağlayacak olan Gültepe Bulvarının birinci etabının yapıldığını ifade ederek, ikinci etap için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Gültepe Bulvarı'nın çok önemli bir arter olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesine gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: AA