Gültepe Bulvarı'nın Temeli Törenle Atıldı

Büyükşehir Belediyesi şehrin doğu-batı aksında önemli bir rol üstlenecek Gültepe Bulvarı’nın temelini attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gültepe Bulvarı’nın 45 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu açıkladı. Başkan Çelik, törende yaptığı konuşmada tüm Kayserilileri 7 Ağustos Pazar Günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi ve Milli İrade Mitingine davet etti.

Gültepe Bulvarı'nın Temeli Törenle Atıldı
Gültepe Bulvarı’nın temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe kaymakamları, Melikgazi, Kocasinan, Pınarbaşı, Bünyan ve Boğazlıyan Belediye Başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainleri lanetleyerek tüm Kayserilileri 7 Ağustos Pazar Günü Cumhuriyet Meydanı’na çağırdı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Tavlusun’a bağlayacak olan Gültepe Bulvarı’nın birinci etabının yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, ikinci etap için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Gültepe Bulvarı’nın çok önemli bir arter olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’ne gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

"HİZMET SEVDALILARI DEĞİL HAİNLER YETİŞTİRMİŞ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Gültepe Bulvarı’nın temel atma törenini 15 Temmuz’da yaşananlar nedeniyle ertelediklerini hatırlatarak, "15 Temmuz’da, tarihimizde görmediğimiz bir hıyanetle karşılaştık. Artık bize göre bir vatanı olmayan, vatansız, milletsiz, Amerika’nın himayesinde yıllardır keyif çatan alçak, bir takım güçlerin de desteğiyle aziz vatanımızı karıştırmaya kalktı. Yılanın başı, terörün başı, hıyanetin başı olan bu hain yıllarca hizmet sevdalıları yetiştiriyorum diyerek bu milleti aldattı. 15 Temmuz’da hizmet sevdalıları değil hainler yetiştirdiğini gördük. Bu hainler, içimizdeki yılanlar, tanklarla, uçaklarla, bombalarla 40 yıllık planlarını hayata geçirmeye çalıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. O da Türk milletinin gücü. Onların tankı, tüfeği varsa bizim de Allah’ımız var. Bizim iman dolu göğsümüz var. Bizim her türlü hıyanete karşı dimdik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ımız var. Bizim vatan ve millet sevdalısı aziz milletimiz var" diye konuştu.

15 Temmuz sonrası dik duran Türk milletinin kendi gücünü gördüğünü belirten ve bu gücün karşısında hiçbir hainin duramayacağını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Allah’ın izni, milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız. İnşallah önümüzdeki yıllar atılıma geçeceğimiz yıllar olacak" dedi.

DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADE MİTİNGİNE DAVET

Konuşmasında 7 Ağustos için çağrı da yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Her akşam bitmez tükenmez bir coşkuyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geliyoruz. 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de demokrasi nöbetinin finalini hep birlikte yapacağız. Demokrasi ve Milli İrade Mitingine tüm hemşehrilerimi bekliyorum" diye konuştu.

KESİNTİSİZ NÖBET, KESİNTİSİZ HİZMET

Bir taraftan kesintisiz nöbette, diğer taraftan da kesintisiz hizmette olduklarını dile getiren Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gültepe Bulvarı’nın temelini atma safhasına gelmek için çok yoğun bir gayret gösterdik. Yolun yapılması için başta kamulaştırma olmak üzere epeyce bir sorunla karşılaştık. Ancak şükürler olsun ki bu sorunları aştık. Yol aksının ciddi bir bölümü General Adnan Doğu Kışlası’ndan geçiyor. Bu yolun açılması için askeriye ile bir protokol yaptık ve bu protokolle 20 tesisi farklı yerlerde yaparak askeriyeye vereceğiz. Protokol safhasında büyük destek veren ve şu an Güneydoğu’da teröristlerle mücadele eden Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşamıza teşekkür ediyorum. Daha önce de müteaddit defalar söylediğim gibi Kayseri’nin her problemine eğiliyor, her sorunun giderilmesi için gayret gösteriyoruz; ancak ulaşım konusunda çok daha fazla hassasiyetle duruyorum. Kayseri’de ulaşımla ilgili siz hemşehrilerimizin karşılaştığı ya da gelecekte karşılaşabileceği sorunları tespit ederek gidermek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu anlamda temelini atacağımız Gültepe Bulvarı, şehrin doğu-batı istikametindeki en güçlü akslardan biri olacak. Kocasinan Bölgesinde Bekir Yıldız Bulvarı’nı hizmete açtık. Melikgazi bölgesinde de doğu-batı aksında güçlü bir alternatif yola ihtiyacımız vardı. Gültepe Bulvarı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Derevenk Viyadüğü ile Malatya Yolu’na bağlayacak. İnşallah kısa sürede bunu yapmaya çalışacağız. Yolun tamamı 45 milyon TL’ye mal olacak. Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun."

"ULAŞIM ALTYAPISINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ardından konuşan Vali Süleyman Kamçı da kentleşmenin etkisiyle artan nüfus ve araç sayısının ulaşımda yeni yatırımları gerekli kıldığını belirtti.

Gülktepe Bulvarı’nın mevcut yollara alternatif olması sebebiyle önem taşıdığını, ulaşım altyapısına da önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Kamçı, Büyükşehir Başkanı Mustafa Çelik ve ekibi ile Melikgazi Belediyesi’ne teşekkür etti. 7 Ağustos için de çağrıda bulunan Kamçı, "15 Temmuz’da kansızların yaptığı hainliği lanetliyorum. 21 gündür Cumhuriyet Meydanı’nda bizimle olan Kayserililere teşekkür ediyorum. 7 Ağustos Pazar günü de çok daha büyük bir kalabalık bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından butonlara basılarak Gültepe Bulvarı’nın temeli atıldı. Temel atma töreninde iş makineleri tarafından yol güzergahında bulunan ve kamulaştırması yapılan eski yapıların da yıkımı yapıldı.
Kaynak: İHA