Fetö Darbe Girişimine Tepkiler

Suşehri Belediyesi ağustos ayı Meclis toplantısında FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri halkının her zaman Cumhurbaşkanına ve Başbakanına sahip çıktığını belirterek, 'İlçe halkımız 15 Temmuz tarihinden bugüne kadar meydanları boş bırakmadı. Demokrasiye, Başkomutanına sahip çıktı. İlçe Halkımın duyarlılığına teşekkür ediyoruz.' dedi.

Toplantıda darbe girişimi için hazırlanan kınama bildirisini okuyan Belediye Meclis üyesi İlyas Koçali de, darbe girişiminin Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Darbe girişiminin iç barışı, millet iradesini, doğrudan hedef aldığını aktaran Koçali, 'Bu olay Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişimi yıllardır devlet içerisine yerleşerek tüm kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir FETO adlı bir hainin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır.' dedi.

Koçali ayrıca, Suşehri Belediye Meclisi olarak olayı kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayarak, 'Bu bir alçaklıktır. Bu alçaklığı asla kabul etmiyoruz. Darbenin önlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA