Darülaceze Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Darülaceze Başkanlığı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için anma programı düzenledi Darülaceze Başkanı Cebeci: 'Kimse bu milleti esareti altına alamayacak' 'Bunlar bugüne kadar üzerimize, içimizden seçtikleri ajanlar, satılmışlarla geldiler. Yüz yıldır kendi üniformalarını giyerek bu topraklara gelemiyorlar. Mertçe gelemiyorlar. Kahpece, alçakça, sinsice geliyorlar.'

Darülaceze Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Okmeydanı'ndaki tarihi Darülaceze bahçesinde anma programı düzenledi.

Programa Darülaceze sakinleri ile çok sayıda hayırsever, iş adamı ve sanatçı katıldı. Şehitler için Kuran'ı Kerim tilavetinden sonra İstiklal Marşı okunarak, mehteran gösterisi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, 'Bu millet tarihinde kendi ana unsurları ile kendi öz vatan evlatları ile hiçbir zaman cephede yenilmedi.' dedi.

'Biz yeri geldiği zaman şehadeti yaşamayı tercih ederiz' diyen Cebeci, şöyle konuştu:

'Hocamızın okuduğu surede 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar Allah katında rızıklandırılıyorlar, siz farkında değilsiniz' diyor. Şehit kanları ile sulanmış bu topraklar. Yerin altındaki şehitlerin ruhaniyeti bu millete sirayet ediyor. Bu millet yenilmez, bunlar onun farkında değiller. Akif ne diyor; 'Şüheda fışkıracak sıksan toprağı şüheda'. Şehit kanları ile yoğrulmuş bu toprak, sıktığın zaman şehitler fışkıracak. Bu millet Allah’ın izniyle yine galip gelecek. Geldi de. Bunlar bugüne kadar üzerimize, içimizden seçtikleri ajanlar, satılmışlarla geldiler. Yüz yıldır kendi üniformalarını giyerek bu topraklara gelemiyorlar. Irak’a gittiler, İran’a gittiler, Suriye’ye gittiler ama buraya gelemiyorlar. Mertçe gelemiyorlar. Kahpece, alçakça, sinsice geliyorlar.'

Milleti, kimsenin esareti altına alamayacağını belirten Cebeci, şunları söyledi:

'Arkadaşlar Allah’ın izniyle hangi şekliyle gelirse gelsinler biz yedi düvele karşı zafer kazanmışız, yetmişi de gelsin bu millet yine mağlup olmayacak. Elhamdüllilah, zannediyorduk ki bu gençlik Facebook, Twitter gençliği, bilmem ne, bunlar sıkıntı görmedi, harp görmedi, efendim darbe görmedi. Bunlar rahat ve rehavet içinde yetiştiler. Acaba bunların mücadele azmi gücü var mı? Bizden cesur çıktılar. Tankların önüne yattılar. Namlulara göğüs gerdiler. Mermilerin üzerine yürüdüler.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlardan sık sık dile getirdiği Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiri, Sanatçı ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Kamacı'nın seslendirmesiyle marş olarak düzenlemişti. Kamacı, programda bu marşı seslendirdi.

Sanatçı Züleyha ve Bekir Köse ise 15 Temmuz gecesine dair birer konuşma yaptı. Köse, konuşmasından sonra '15 Temmuz Şehitlik Marşı' adlı ezgiyi okudu.

Programın sonunda Darülaceze sakinleri ile yönetici ve davetliler birlikte fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA