Burhaniye'de Zeytin Çekirdekleri Takı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gökhan Fırındaoturan, zeytin çekirdeklerinden kolye ve tespih üretti. Zeytinyağı Fabrikalarından zeytin çekirdeklerini toplayan Fırındaoturan, onları özenle işleyerek takıya dönüştürüyor.

Burhaniye'de Zeytin Çekirdekleri Takı Oldu
Burhaniye’de SSK emeklisi 50 yaşındaki Gökhan Fırandaoturan, çöpe gidecek zeytin çekirdeklerini takıya dönüştürdü. Fabrikalardan topladığı zeytin çekirdeklerini bir yıl beklettikten sonra çeşitli işlemlerden geçiren 1 çocuk babası Fırındaoturan’ın hazırladığı tespih ve takılar ilgi gördü. İskele Gece Pazarındaki standında, elindeki minik matkabıyla zeytin çekirdeklerini delen Fırındaoturan, bir birinden güzel birer takıya dönüştürüyor. Fıstıkçamı kozaklarından da takılar yapan Fırındaoturan,” Burhaniye’miz zeytin diyarıdır. Zeytin çekirdeklerini fabrikalardan toplayarak onları bir yıl bekletiyorum. Daha sonra da çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra takıya dönüştürüyorum. Çekirdeklerden tespih ve takılar yapıyorum. Ayrıca, fıstıkçamı kozalakları ve çekirdeklerinden de takılar yapıyorum. Bu takı ve tespihlerin tanesini 5 ile 10 lira arasında satıyorum. İlgiden de memnunum” dedi.

Zeytin çekirdeğinden yapılan takıları çok beğendiğini anlatan Ayten Ekmen’de,” Bunları biz hanımlar severek takıyoruz. Turistler de çok beğeniyorlar” dedi.

Kaynak: İHA