AK Parti Ve CHP'li Siyasetçilerden Miting Yorumu

İzmirli siyasetçiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi hakkında değerlendirme yaptı. AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri ile iki partinin il başkanları, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti Ve CHP'li Siyasetçilerden Miting Yorumu
"Siyasi partilerin mitinge katılmış olması sevindiriciydi”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, farklı görüş ve anlayıştan herkesin katıldığı Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde, İzmirlilerin cumhuriyet değerlerine, demokrasiye ve laikliğe ne kadar sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiklerini dile getirerek, "Son derece coşkulu, heyecanlı, özellikle kadınların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği bir miting gerçekleştirildi.

İzmirli hemşehrilerimize ve çevre illerden gelerek mitinge katılan vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm siyasi partilerden katılım oldu. AK Parti il başkanı ve milletvekili arkadaşların da katılmış olması bizi son derece mutlu etti. Çünkü bu bir parti mitinginin ötesinde darbelere karşı cumhuriyet ve demokrasi mitingiydi. Herhangi bir partinin tekelinde değildi. Dolayısıyla bütün siyasi partilerin mitinge katılmış olması sevindiriciydi. Türkiye’nin kutuplaşmadan kurtulmuş olması açısından sevindirici ama özellikle hükümet uygulamaları ile ilgili ve kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bir takım eleştirilerimiz var. Çünkü aynı zamanda bir cadı avı dönemi de yaşanıyor. Suçsuz günahsız insanların işven el çektirildiğini ve görevden alındıklarını, sorgusuz sualsiz tutuklandıklarıyla ilgili bir takım hukuksuzluklar da söz konusu. Bizler darbelere karşı çıkarken başka bir darbeye, haksızlığa ve adaletsizliğe geçit vermememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“Takdire şayan bir hareket oldu”

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise, miting öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar başkanlığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Kendisine demokrasi adına gösterdiği anlayıştan, destekten dolayı memnuniyetimizi ve Türkiye’de soğuk esen siyasi diyalogların sıcak hale dönüştüğünü belirttik. Aynı zamanda kendisini Yenikapı’da yapılacak mitinge davet ettik. Biz de dün İzmir’de CHP’nin demokrasi adına yaptığı mitinge katıldık. Milletvekili arkadaşlarımız, il başkanımız, yönetimimizle beraber gittik. Türkiye’de siyasi partilerin birlik ve beraberlik adımları attığını gösteren bir oluşumdu. Biz de sonuna kadar durduk, hep beraber CHP Genel Başkanı’nın konuşmalarını dinledik. Doğru tek olunca insanlar etrafında toplanabiliyor. Hangi siyasi parti olursa olsun, darbelere ‘hayır’, demokrasiye ‘evet’ dedik. CHP ve eski MHP milletvekilleri birlikteydik. CHP’li milletvekillerinin de yüzleri güldü, takdire şayan bir hareket oldu. İnsanlar, bu birlik beraberlik nedeniyle rahatlıyor, normal günlere dönmeyi bekliyorlar."

“İzmirlilerin gurur ve onur günüydü”

Her türlü diktatörlüğün ve darbelerin karşısında olduklarını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da, tüm siyasi partilere birlik çağrısı yaparak şunları söyledi: "Diktatörlüğün ve darbelerin karşısındayız. Yaşanan bu acı olaylar halkımızı bütünleştirerek birbirine bağlıyor. Gündoğdu Meydanı’nda tüm siyasi partilerden insanlar bir aradaydı. Türkiye büyük bir ülke ve Türk insanı büyük bir millet dolayısıyla böyle ufak tefek girişimlere pabuç bırakacak değiliz. Biz güçlü bir milletiz, küllerimizden dahi devlet çıkartırız. Dün İzmirlilerin gurur ve onur günüydü. İzmirliler, her zaman olduğu gibi Cumhuriyet’in ve demokrasinin, barışın ve özgürlüklerin yanında olduklarını meydanı doldurarak gösterdiler. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlarımıza da destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun herkes oradaydı. Darbenin partisi, hükümeti, muhalefeti yoktur, olamaz. AK Partili milletvekillerimiz ve il başkanımız da mitinge gelerek bizlere destek verdi sağ olsunlar. Kendilerine ‘hoşgeldiniz’ dedim ve teşekkür ettim. Bu ülke hepimizin. Hep birlikte el ele vererek bu ülkeye sahip çıkmalıyız. Kardeşlik, ülke sevdalısı olmak budur, İzmirliler o meydanda bunu gösterdi."

“Böyle bir gün yaşayacağımı söyleseler inanmazdım”

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Açıkçası böyle bir gün yaşayacağımı söyleseler inanmazdım. Cuma günü sabah CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettik, ardından uçakla mitingi için İzmir’e geldik ve sahneye çıkıp vatandaşları selamladık. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinledik. Bir siyasetçi olarak çok farklı bir tecrübeydi. Türkiye nasıl tarihi bir dönemden geçiyorsa siyasetçiler de vatandaşlarımız da o tarihi yazıyor. CHP ile farklı düşünebiliriz ama amacımız ortak; bu ülkenin birliği ve bütünlüğü. Ona yönelik her türlü tehditte et ve tırnak olur, kenetlenir güç birliği yaparız" dedi.

Yüksel’den teşekkür

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, bugün düzenlediği basın toplantısında, “Her ne kadar MHP ve HDP resmi olarak katılmayacaklarını söyleseler de, MHP’ye ve HDP’ye oy veren yurttaşlarımız dün meydandaydı. AK Parti il yönetimi mitinge katılacağını en başından açıklamıştı. Onların da meydanda olması bize güç kattı. Katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Vatan dendiğinde bir araya geldiğimizi gördüler"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, farklı düşüncelerin ayrışma değil kazanım olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Demokrasi adına yapılan her şeye katkı koymaya hazırız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız il başkan yardımcılarımız beraber gittik. Davet bile beklemeden yola düştük. Sağ olsunlar bizi protokol tribününe aldılar, vatandaşları selamladık. Türkiye’nin birlik ve beraberliği açısından bizi siyasi düşman yapmaya çalışanlar, aramıza nifak tohumları atıp oradan ayrılık uçurumları oluşturmaya çalışanlar, vatan dendiğinde bir araya geldiğimizi gördü. İzmir’i düşmandan temizlerden ayrışma yapmadan yedi düvele karşı dünyayı dize getirmiş bir milletin evlatlarıyız. Konu vatan olunca gerisi teferruat. Bizim siyasi düşüncelerimiz ayrıcalıklarımız kazanımdır. Hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz. Halkın hür iradesiyle bu zorbalığa karşı çıkıyoruz."
Kaynak: İHA