ABD'li Müslüman Gruptan DAEŞ'e Mesaj

Illinois eyaletinin en önemli otoyollarından birinde ışıklı tabela kiralayan bir Müslüman organizasyon, yayınladığı mesajda 'Hey DAEŞ, iğrençsin' ifadesini kullandı.

CHICAGO – ABD’de faaliyet gösteren “Sound Vision” adlı Müslüman organizasyon, Illinois eyaletinin en önemli otoyollarından I-294'de kiraladığı ışıklı panoda “DAEŞ iğrençsin” mesajı yayınladı.

ABD medyasında ve sosyal medyada da dikkati çeken mesajda İngilizce “Hey ISIS, You suck! From: #ActualMuslims - (Hey DAEŞ, iğrençsin! - #GerçekMüslümanlar’dan)” ifadesine yer verildi. Maide Suresi'nin 32. ayetine de vurgu yapılan mesajda ayrıca “Life is Sacred – Hayat kutsaldır” denildi.

Her gün binlerce aracın geçtiği otobandaki reklam panosun ücretini ödeyen, kar amacı gütmeyen Sound Vision organizasyonu ayrıca internet üzerinden “İğrenç DAEŞ” başlıklı broşür yayınladı.

DAEŞ’in İslam’ı temsil etmediği vurgulanan broşürde, örgütün işlediği trajik suçlarla dünyada İslamofobinin tırmanmasına yol açtığı belirtildi.

Hazreti Muhammed’in hayatı ve Allah’ın nimetleri ile taban tabana zıt anlayış ve faaliyet içindeki DAEŞ’in bir terörist örgüt olduğunun tartışma götürmez bir gerçek olduğuna dikkat çekilen broşürde, gerçek Müslümanlarla bu teröristlerin birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: AA