Yozgat Emniyet'inden Radar Uygulaması Uyarısı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, özellikle hız sebebiyle meydana gelen kazaların önüne geçmek amacıyla gündüzleri olduğu gibi geceleri de radar uygulaması yapıyor.

Yozgat Emniyet'inden Radar Uygulaması Uyarısı
Yozgat Emniyet Müdürlüğü trafik kazalarının en önemli nedenlerinden olan aşırı hız ve yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinin önüne geçmek için hız denetimi süresi 24 saate çıkardı. Önce sadece gündüz yapılan radarla hız uygulaması artık gecede yapılıyor. Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Yozgat- Ankara ve Yozgat- Sivas karayolunda radarla hız kontrolü uygulaması yaptı.

Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Remzi Güney,bazı sürücülerin yol kenarlarına bırakılan radar kontrol uyarıcı levhalarına inanmadıklarını belirterek, “Artık 24 saat süresince bütün güzergâhımız da radar tabelalarının olduğu alanda mutlaka radar uygulamalarımız var. Radar uygulamalarımız hem gündüz hem de gece 24 saat esasına göre bu devam ediyor. Buna göre yol kullanıcılarımız hız limitlerinde dikkat edecekler. Genel itibari ile kontrollerimiz sırasında sürücülerimiz ile görüştüğümüzde kendilerinin hız limitlerini bilmediklerini ve bazen hız yaptıklarını söylüyorlar. Özellikle de yurt dışından gelen vatandaşlarımız. Kanunları bilmemek mazeret değil. İnsanlarımız internete girsin kullanmış olduğumuz yolda hız limiti nedir diye sorduklarında bu soruların cevabını rahatlıkla bulabilirler. Sürücülerimiz araçlarının kontrollerini kendi ellerinde tutmak istiyorlarsa 90-100 kilometre hızı geçmemelerini özellikle tavsiye ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA