Tırnak Batması Günlük Aktivitenizi Engellemesin

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, tırnak batmasının çoğu kişide oluşan ve günlük aktiviteleri engelleyecek boyuta ulaşabilen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, ayağın baş parmağında oluşabileceği gibi tüm parmaklarda da görüldüğünü söyledi.

Tırnak Batması Günlük Aktivitenizi Engellemesin
Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Neslim Güngen, tırnakta yapısal bozuklukların, parmakları sıkan ucu sivri ayakkabıların kullanımının, tırnak tabakasında kalınlaşmanın, tırnağın kırılması, parmakların şişkin olması, tırnakların yanlış kesilmesi ve tırnaklarda mantar oluşumu gibi sebeplerin tırnağın batmasına neden olduğunu belirtti.

Güngen, ayakların belli aralıklarla gün içinde ılık su ile yıkanması, ayakkabı seçiminde doğru tercih yapılması, ayakların nemli veya ıslak bırakılmamasının batık tırnak oluşumunu bir nebze engellediğini dile getirdi.

Batık kırnak tedavisi nasıl yapılır?

Batık tırnak tedavisinin 2 farklı uygulamayla yapıldığını belirten Uzman Estetisyen Neslim Güngen, "Birincisi B/S Bant Uygulaması; tırnak yüzeyi freze ile temizlendikten sonra, özel solisyonla silinir. Farklı boyutlarda olan bantlar kişinin ihtiyacına göre seçilir ve yatay bir şekilde tırnağa özel bir teknikle yapıştırılır. İçe donuk tırnakların batan kısımları kenarlardan yavaş yavaş açılmaya başlayarak, batık sıkıntısı ortadan kalkar. Belli periyotlarla bandın değişimi yapılmalıdır. İkinci uygulama 3TO tel sistemi. 3 parçadan oluşup uçlarındaki küçük kancalar tırnak kenarlarına yerleştirilip, tırnağın orta kısmında bir halka ile birbirine bağlanır. Böylece tırnağın batan kısımları hafifçe kaldırılarak çevre doku rahatlatılır. Bu sistemle tırnağın doğal uzaması desteklenmiş olup tırnak doğru şekle getirilir. Günümüzde en çok tercih edilen 3TO tel sistemi diğer batık tırnak tedavi yöntemleriyle birlikte merkezimizde konusunda profesyonel eğitim almış uzmanımız tarafından uygulanmaktadır. Unutmayın sağlıklı bir vücuda sahip olmak sağlıklı ayaklardan başlar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA