Tarihi Türkeli Panayırı Plaj Şenlikleri Ve Bal Festivali

Festival kapsamında 'petekte en ağır bal' ve 'en güzel buzağı' yarışmaları gerçekleştirildi.

Türkeli Belediyesince düzenlenen Tarihi Türkeli Panayırı Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali kapsamında 'petekte en ağır bal' ve 'en güzel buzağı' yarışmaları yapıldı.

Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Belediye Meydanı'ndaki festivalde yaptığı konuşmada, her yıl düzenlenen festival kapsamında bazı etkinliklerin ülkenin birliğine kast edilen hain saldırı nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğin etkilenmeyeceği bazı etkinliklerin yapılmasına karar kıldıklarını dile getiren Özcan, 'Ülkenin bekası ve birliğini bozucu hain bir olayla karşılaştığımız için 10 gün süren programımızın bazılarını iptal ettik. Köylümüzün köyde durmasını teşvik edici olması amacıyla tertiplediğimiz bal yarışmamız var. Balımızı marka yapmaya çalışıyoruz. Çünkü ilçemiz florası bakımından Türkiye'de nadide yerlerden biri.' diye konuştu.

İki yıldır balda mevsim şartlarının iyi gitmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten Özcan, bu seneyse balcıların yüzlerinin güldüğünü, rekoltenin yüksek olduğunu kaydetti.

'Petekte en ağır bal' yarışmasında birinciliği Ahmet Hamdi Kaya, ikinciliği Satı Akın, üçüncülüğü Yakup Özdemir aldı.

'En güzel buzağı' yarışmasındaysa birinci Ahmet Demir'in, ikinci Fatih Oktay ve Ercan Demir'in buzağıları, üçüncülüğü de Raif Demir'in buzağısı oldu.

Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA