Şehir İçi Otobüs Ücretlerindeki Zam Ertelendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada daha önce yapılması planlanan zammın ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından sosyal medyada sıkça gündeme gelen konulardan biri de ekmeğe ve otobüs ücretlerine yapılması planlanan zamlar oldu. Daha önceki meclis toplantısında alınan karar gereği 31 Temmuz’da yapılması planlanan bilet zammı ile ilgili son günlerde özellikle sosyal medyada yer alan yanlış bilgiler nedeniyle MOTAŞ tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

MOTAŞ’tan yapılan açıklamada, "Son günlerde sosyal medyada, darbe sürecinin ardından otobüs ücretlerine zam yapılmış ve uygulamaya konulmuş gibi bir takım art niyetli ve mesnetsiz ifadelerle yanlış bilgiler servis edilmiştir. Her yıl düzenli olarak enflasyon değerleri baz alınarak yapılması gereken tarife değişikliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce Haziran ayında görüşülmeye başlanmış, Temmuz ayı meclis toplantısında karar alınmış, uygulamaya 31 Temmuz 2016 tarihinde geçilmesi planlanmıştı. Fakat hepimizin malumu üzere, 15 Temmuz akşamı yaşanan hain kalkışma sonrasında ülkemizin bulunduğu durum göz önüne alınarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda tarife değişikliği uygulamaya konulmamış ve ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ DEVAM EDECEK

Aynı açıklamada, "Bunun yanında ülkemizin geleceğine ve milletimizin iradesine yapılan darbe girişiminden sonra Malatya halkı büyük bir özveri ile geleceğine sahip çıkan vatandaşlarımızın bu onurlu duruşunda yanında olmak ve ulaşımlarının daha rahat sağlanması için demokrasi nöbetlerimiz bitene kadar, 20:00 - 05:00 saatleri arasında düzenlenen ücretsiz otobüs seferleri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA