Köylüler Yangınla Savaşan Orman İşçilerine Yemek Temin Ediyor

İzmir’in Seferishisar ilçesinde dün çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Yeni Orhanlı köylüleri de uyku uyumadan alevlerle mücadele eden orman işçilerine evlerinde hazırladıkları yiyecekleri ikram ediyor.

Köylüler Yangınla Savaşan Orman İşçilerine Yemek Temin Ediyor
Dün saat 16.00 sıralarında, Yeni Orhanlı köyünde çıkan yangın ormanlık alana sıçramış rüzgarında etkisi ile hızla büyüyerek geniş alanda etkili olmaya başlamıştı. Yaklaşık 200 hektar ormanın kül olduğu yangına 500’ün üzerinde orman işçisi, uyku uyumadan müdahale ediyor. Orman işçilerinin gösterdiği bu fedakar davranışa kayıtsız kalmayan Yeni Orhanlı köyü sakinleri de, yorgun ve aç olan işçilere kendi evlerinde hazırladıkları yemekleri taşıyor. Köylüler evlerinde yaptığı bulgur pilavı, kızartma, pilişi, zeytin, peynir, helva; çam sakızı çoban armağanı ne varsa bir alanda toplayıp paket yaptıktan sonra yangınla savaşan işçilere götürüyor.

Köylüler orman işçilerine yardımcı olmak için koştu

Yeni Orhanlı köylülerinden Süleyman Hamarat; "Ormanlar hepimizin ormanı. Herkes canla başla mücadele ediyor. Bizde burada yoğun tempoda çalışan orman işçileri için Yeni Orhanlı köylüleri olarak, evlerimizde ne varsa buraya getirdik. Burada topladığımız yiyecek erzağını bölüştürerek, dünden beri uyku uyumadan çalışan orman işçilerimize vereceğiz’’ dedi.

Bir diğer köylü Mehmet Buyruk da "Dağda çalışan işçilerimiz için gönlümüzden kopanı getirdik. Allah razı olsun işçilerimiz canını dişine takarak çalışıyor. Bizlerde onlara destek olmak için el birliği ile yiyecek temin ediyoruz’’ diye konuştu.

Köylülerden Celal Maralı ise, herkesin evlerinde olanı toplayıp işçilere yetiştirmeye çalıştığını keydetti.
Kaynak: İHA