Kayseri Şeker Çiftçisi, Genel Kurula Şaibe Karıştırmak İsteyen Rantçıların Kalkışmasını Engelledi

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu 63 ncü Mali Genel Kurulunu bütün üyelerine ve kamuoyuna açık şekilde Spor salonunda yapma kararını alarak gerekli hukuki çalışmaları başlatması üzerine rant haşhaşileri tarafından sosyal medya ve Kayseri’de yayın yapan bir TV kuruluşu aracılığı ile algı oluşturma kalkışması, çiftçiler ve Yöneticilerin kurumuna olan sahiplenmesi ve duyarlılığı sayesinde iki saat içerisinde geri püskürtüldü.

Kayseri Şeker Çiftçisi, Genel Kurula Şaibe Karıştırmak İsteyen Rantçıların Kalkışmasını Engelledi
Genel Kurulun beş Vilayette bulunan 80 bin üye veya üyelerin temsilcileri huzurunda şeffaf şekilde yapılmasını gelenek haline getiren Kayseri Pancar Kooperatifi ve dolayısıyla çiftçi kuruluşu olan Kayseri Şeker’in bu uygulaması daha önceden Kayseri Şeker üzerinden haksız kazanç elde eden, Kayseri Şeker üzerinde kirli emelleri olan bazı çevreleri rahatsız etti.

Genel kurula şaibe katmak isteyen art niyetli bu çevrelerin 3 Ağustos Çarşamba günü Kayseri’de karasal yayın yapmakta olan bir TV’den alt yazı geçirip sosyal medya üzerinden olumsuz haberler yaymak suretiyle Kayseri Şeker yöneticilerinin çiftçiler ve kamuoyundaki desteğini azaltma girişimleri, Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir illerinde bulunan ve Kayseri Şeker’ ile sözleşmeli pancar ekimi yapan binlerce çiftçinin iki saat gibi kısa sürede Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki Kayseri Şeker standında toplanarak Başkan Akay ve Yönetime olan sevgi gösterisine dönüştü.

Kayseri Şeker standına binlerce Kayseri Şeker çiftçisi akın ederek dik duruşu ile yönetimin aldığı kararın yerinde olduğunu ve 24 Ağustosta Kayseri Pancar Kooperatifinin Mali Genel Kurulunun halka açık şekilde yapılmasına büyük destek verdi.

Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi nöbeti için gelen vatandaşlara lokma tatlısı ikramı esnasında çiftçilerin yoğun tezahüratları üzerine bir açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim ve Denetim Kurullarının üyeleri ile birlikte Kayseri Cumhuriyet Meydanında devam eden Demokrasi nöbetine destek, FETÖ’cüleri lanetlemek için gelmiş bulunmaktayız. Bu akşam 12 Bölgeden çiftçilerimizde gelerek bu Demokrasi nöbetine katılmış bulunmaktalar. Devletimize bu güçlü desteğin verilmesi çok anlamlıdır.

Devletimize FETÖ’cülerin yaptığı saldırı gibi son günlerde Kayseri Şeker ile Pancar Kooperatifine ve Yönetimine de alçakça bir saldırı, iftira kampanyası ve tuzak kurulmaya çalışılıyor. Bütün bunlara karşı Yönetimiyle, çiftçisiyle, çalışanıyla bir ve beraber olduğumuzun aynı zamanda bir göstergesi olarak Cumhuriyet Meydanındayız bu birlikteliğimizi en güçlü şekilde haykırıyoruz.

Türkiye’nin FETÖ’cüler verilecek bir karış toprağı olmadığı gibi Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir çiftçisinin de haramzadelere, rantçı haşhaşilerine verilecek tek bir kuruşu yoktur. Önceleri Bu çiftçinin hakkını yemeye alışanlar artık yiyemeyeceklerdir. Buna çiftçimiz ve biz yöneticiler olarak hiçbir şekilde müsade etmeyeceğiz.

Türk Milletinin Devletine yapılan saldırıyı engellediği gibi bu çiftçi de şirketine yapılan saldırıyı engelliyor.Üç beş tane kumpasçı yanlarına aldıkları yandaşları, geçmişte şirketi soydukları ortakları ile beraber bu çiftçinin malına tekrardan göz dikiyorlar, buna müsaade etmeyeceğiz.Onların artık çiftçinin yüzüne bakacak yüzleri yok zaten. Çiftçi onlara her şekilde tavırları ve dik duruşu ile gereken dersi veriyor.24 Ağustosta yapılacak olan Genel Kurulda da daha güçlü bir şekilde onlara gereken dersi verecektir.

İçinden atan var ise, göbeği atan var ise 24 Ağustosta Genel Kurula gelir söyleyeceği bir şey var ise orada söyler hep birlikte görürüz. Ama buna cesaret edemeyenler alçakça usullerle, sosyal medyayla, kendi bir takım medyaları Televizyonları ve gazeteleriyle bu çiftçiye ve fabrikasına saldırı yapıyorlar. Bunu hiçbir şekilde başaramayacaklar. Bizi ve çiftçimizi hiçbir şekilde yıldıramayacaklardır" dedi.

Başkan Akay sözlerini FETÖ’cülere, Kumpasçılara, rant haşhaşilerine geçit yok sloganı ile tamamlayıp Lokma ikramına devam etti. Başkan Akay’ın açıklaması esnasında Kayseri Pancar Kooperatifi ver Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundular.
Kaynak: İHA