Kavak'taki KYK Yurdunda Çalışmalar Hız Kazandı

Kavak Belediyesi yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte eski hizmet binasını Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) vererek buranın öğrenci yurdu olması için kolları sıvadı.

Kavak'taki KYK Yurdunda Çalışmalar Hız Kazandı
Binada hızlı şekilde yürütülen tadilat çalışmaları ile birlikte binanın eylül ayı içerisinde hizmete gireceğinin müjdesini veren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Yeni belediye hizmet binamıza taşındık. Eski belediye hizmet binamızı da vatandaşlarımızın hizmetinde kullanmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu ile bir anlaşma yaptık. Burada 200 civarında öğrencimiz kalacak. Bugün Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu ile birlikte binada incelemelerde bulunduk. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor" ifadelerini kullandı.

İlçeye katkısı büyük olacak

Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kredi ve Yurtlar Kurumu ilçemize büyük katkı sağlayacak. İlçemizdeki birçok öğrenci kalacak yer sorunu nedeni ile Samsun’dan gidiş geliş yapıyor. Bu öğrencilerimizin mağduriyetini çözmek ve ilçe halkımızın hareketlilikten faydalanmaları için öğrenci yurdunun biran önce bitmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptık.”
Kaynak: İHA