Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, göreve başladığı günden itibaren hayata geçirdiği ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ta göreve başladıklarında öncelik 15-20 yıl girilmeyen sokaklara hizmet götürdüklerini belirtti.

Karaçanta, 30 Mart 2014’de seçimi kazandıklarından günümüze kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini, yaptıkları çalışmalarla Karslılara hak ettikleri hizmetleri vermeye devam ettiklerini söyledi.



Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bilindiği üzere 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimi kazandık. O gün geldiğimizde 15-20 yıldır girilmeyen sokaklarımız vardı ki ve hiç bakılmamış ve kendi kaderiyle baş başa bırakılmış ve girdiğinde buralarda insan mı yaşıyor diye hayretler içinde kalabileceğimiz şeylerle karşılaştık. En önemlisi bunun dışında yıllardan beri 3 şehrin suyuna yetecek su kaynaklarımız olmasına rağmen şehirde su yoktu. Geldiğimiz günden beri 24 saat aralıksız su vermeye başladık. Bunun dışında o biraz önce bahsini ettiğim girilmeyen yolların çoğuna girdik ve halen daha devam ediyoruz. Geçen gün bununla ilgili yalnız 30 kilometre asfalt çalışmamız oldu. Yalnız asfalt asfalt çalışmamız bir o kadar da parke taşı çalışmamız oldu. Yeterli mi diyeceksiniz kesinlikle hayır halen kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şu an çalışmalarımız başladı bu yıl yağmurların fazla olması işlerimize engel oldu. O da tabiki doğal bir şeydir, kaldığımIz yerden yolumuza devam ediyoruz edeceğiz. Hedefimiz o ki 2019 yerel seçimlerinin olacağı tarihe kadar şehirde giremeyeceğimiz yol kalmayacak” dedi.

Özellikle hemşehrilerimizin, gelen misafirlerimizin burada hoş vakit geçirebilmeleri adına yaptığımız çalışmalar oldu diyen Karaçantra, “Bu çalışmalar içerisinde özellikle parklar ve bahçelere çok önem veriyoruz. Yıllardan beri atıl bulunan Atatürk Çay Bahçemiz bizim Kars’lıların Millet Bahçesi diye bildiğimiz Atatürk Çay Bahçesi adıyla tescilli olan uzun zamandan beri atıl bulunan çay bahçemizi 15 gün içinde faaliyete geçirdik. Millet Bahçesi, Sukapı Mahallesi dediğimiz mevkidedir. Önemli bir yerdir. Bununla birlikte muhtelif yerlerde yine çocuklarımızın hoş vakit geçirebileceği bazı projelerimizde devam etmektedir” diye konuştu.

SODES Projesi kapsamında yaşlı kimsesiz ve yalnız yaşayan insanlara evde bakım hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “Daha önce SODES projesi kapsamında olan bir şeydi.31.12.2015 tarihinde itibariyle sonuçlandı bitti. O insanlarımız mağdur olmasın diye biz meclis kararı alarak SODES olarak değil Belediye Hizmetleri arasına sokarak Evde Bakım Hizmeti verdik. Evde Bakıma muhtaç olan bu hemşerilerimizin temizliği yapılıyor. Sıvası, boyası, badanası, temizliği ve haftada bir kere bu hemşerilerimizin doktor kontrolü özellikle bizim bakıcılarımız tarafından, kendi araçlarımızla götürülerek bakımları yapılarak evlerine getiriyoruz. Onlar bizim bakma zorunda olduğumuz hemşerilerimiz. Tabiki ilgisiz kalamazdık. Bunun dışında bizim Dezavantajlı Gruplarla ilgili çalışmamız oldu. Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Proje kapsamında bildiğim kadarıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de içerisinde bulunduğu Türkiye’de 12 pilot Belediye üzerinde uygulama bunlardan bir tanesi de Kars’tır. Dezavantajlı Uygulama dediğimiz özellikle şiddet mağduru kadınlar yoksullar, madde bağımlısı gençlerimiz bu şekildeki gruplar üzerinde de ciddi çalışmalarımız var ve devam ediyor. Vermiş olduğumuz seminerlerle eğitimlerle topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan bir tanesi de budur ve bu çalışmamız çok daha önemli bir çalışmadır. Bu çalışmamız halen daha Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği’nin hazırlamış olduğu proje kapsamında devam etmektedir. Yani bu daha önceki yıllarda da vardı fakat biz bunu daha da genişleterek onunla ilgili ayrı birimler kurarak yapmaya çalıştık. Bunun dışında Belediye bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduk. Özellikle mahallelerin sorunlarını birinci ağızdan dinleyebilmek adına bütün muhtarların, mahallelerin sorunlarını topladığımız bir çalışmamız var. Muhtarlar sözlü olarak sorunlarını bildiriyorlar yazıya döküyoruz daha sonra nerde nasıl çalışma yapacağımıza ortaklaşa karar veriyoruz. Ve bunlarda bizim yapmış olduğumuz şu an aklıma gelen çalışmalarımız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA