İzol Açıklaması 'Milletimiz, 10 Milyar Dövizi Bozdurup Ekonomisine Sahip Çıktı'

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) ve İçel Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, “Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar 10 milyar dolar dövizi bozdurup, ekonomisine sahip çıkmıştır” dedi.

İzol Açıklaması 'Milletimiz, 10 Milyar Dövizi Bozdurup Ekonomisine Sahip Çıktı'
GİAF ve İçel GİAD Yönetim Kurulu Başkanı İzol, yazılı bir açıklama yaparak, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminden bu yana yaşanan gelişmeleri ve Olağanüstü Hal (OHAL) sürecini değerlendirdi. İş dünyası olarak OHAL kapsamında Türkiye’nin bekası ve milletin selameti için ne gerekiyorsa ivedilikle yapılmasından yana olduklarını vurgulayan İzol, “Milletimiz, 15 Temmuz gecesi hem fiziki hem de ekonomik olarak darbe girişimine karşı kendi canını ve malını hiçe sayarak gereken cevabı vermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar 10 milyar dolar dövizi bozdurup, ekonomisine sahip çıkmıştır. Bu, Türkiye’nin içindeki ve dışındaki hainlere, bölücülere bir ders olmalıdır” dedi.

Türkiye hiçbir ülkeye benzemez” diyen Başkan İzol, milletin bunun cevabını 1923 yılında Kurtuluş Savaşı’nda verdiğini dile getirerek, “Bazı balık hafızalı iç ve dış mihraklar Kurtuluş Savaşı’nı unutmuş olmalı ki, böylesine alçakça bir kalkışmada bulundular. Bu darbe girişiminin sonrasında Türk ordusu, insan vücudu gibi kendinden olmayan her yapıyı dışarı atacaktır. Olması gereken de budur. FETÖ, PKK, PYD ve yandaşları bunu kafalarına yazmalıdırlar. Tüm Türkiye tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse kar marjımızı minimuma düşürüp üretmeye devam edeceğiz”

İş dünyasının ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten İzol, şöyle devam etti: “Binlerce insanın ülke ekonomisine katkı sunmak için bozdurduğu döviz şunun göstergesidir ki, bizler her şart ve koşulda ülkemizi ekonomik çıkarlarımıza değiştirmeyiz. İçel GİAD ailesi olarak yatırım yapmaya devam edecek, OHAL süresi ne kadar devam ederse etsin gerekirse kar marjımızı minimuma düşürerek, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bu günlerin geçeceğine ve Türkiye’de çok daha güçlü bir iş dünyası olacağına inancımız tamdır. Nasıl ki, emeklilerimiz birkaç kuruşu olan döviz birikimini hiç düşünmeden bozdurarak, bir karıncanın Hz. İbrahim’in yanacağı ateşe su dökmek için mücadele ettiği gibi katkıda bulunduysa bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirecek, küçük ya da büyük ölçekte ülkemize katkı sağlamanın mücadelesi içinde olacağız.”

İzol, hükümetin ekonomik olarak alacağı tedbirler ile iş dünyasını rahatlatacağına, ticaret hacminin artması için çabalayacağına, iş dünyasının güçlenmesine, üretimin sürmesine ve istihdam oranlarını korumalarına destek olacağına sonuna kadar inandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu anlamda öncelikle ülkemizin birliği, dirliği ve demokrasisi adına şehit düşen tüm halkımıza, emniyet teşkilatımıza ve vatanı için canını hiçe sayan gerçek Türk askerine tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca, Türk Milleti olarak bizleri cesaretlendiren, kendisinin ve ailesinin canı pahasına İstanbul’a gitmeyi tercih edip, FETÖ’ye karşı dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve o gün meclisi terk etmeyen tüm partilerimizin milletvekillerine teşekkürü bir borç biliriz.”
Kaynak: İHA