Gültepe Bulvarı'nın Temeli Atılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi doğu-batı aksındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Gültepe Bulvarı’nın temelini atıyor. Temel atma töreni yarın saat 14.00’de yapılacak.

Gültepe Bulvarı'nın Temeli Atılıyor
Büyükşehir Belediyesi; Sivas Caddesi, Kızılırmak Caddesi ve Mustafa Şimşek Caddesi’ne alternatif yeni bir yol açıyor. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarını birbirine bağlayacak olan Gültepe Bulvarı’nın temeli yarın (5 Ağustos Cuma) saat 14.00’de atılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da Kayseri’yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek için yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

50 metre imar genişliğine sahip olan 3X3 şerit duble yol özelliğindeki Gültepe Bulvarı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin Ring Hattı projesi içerisinde yer aldığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu yolun hizmete sunulması ile birlikte şehrin doğu-batı aksındaki trafik akışında önemli bir rahatlama olacağını belirtti.

Gültepe Bulvarı güzergahındaki istimlak çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Başkan Çelik, "Aynı zamanda yol aksının Köşk Mahallesi General Adnan Doğu Kışlası dış sınırından geçmesi nedeniyle de Askeri yetkililer ile yer tahsisi için protokol yapılmış ve gerekli devir işlemleri tamamlanmıştır" dedi.

Yolun 2 bin 640 metre uzunluğunda olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, istimlak bedelleri, askeri alanda yapılacak işler, yol yapım çalışmaları ve çevre düzenlemeleri için 19 milyon TL harcama yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi. Gültepe Bulvarı’nın Kayseri için çok önemli bir cadde olacağını vurgulayan Başkan Çelik, Kayseri halkını temel atma törenine davet etti.
Kaynak: İHA