'Gazi Milletvekili' İle Ailesi Taburcu Edildi

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM'ye bomba atılması sonucu yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu ile eşi ve kızının hastanedeki tedavileri tamamlandı Türkoğlu: 'Milletimiz, sağduyusuyla, imanıyla dimdik ayaktadır. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, gazilerimize acil şifalar diliyorum'

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM'ye bomba atılması sonucu yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile eşi ve kızı, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Milletvekili Hacı Bayram, eşi Betül ve kızı Cennet Türkoğlu, hastanedeki son kontrollerinin ardından basın açıklaması yaptı.

Hacı Bayram Türkoğlu, 15 Temmuz gecesinde yaşananları 'kabus' olarak nitelendirdi.

Çağrı üzerine milletvekillerinin TBMM'ye gittiğini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

'Ben de bir milletvekili olarak, milli iradenin temsilcisi sıfatında, TBMM Başkanımızın çağrısına uyarak TBMM'ye yöneldim. Eşim, kızım yanımda. Onlar da beni yalnız bırakmadı. Dikmen kapısından yaya olarak yürümeye başladık. Hemen alçaktan uçan uçakla Meclis binasının bombalanması sonucu, o an şarapnel parçalarıyla yaralandık. Ben kolumdan yaralandım, eşim kolundan yaralandı, kızım başından yaralandı, o anda yere düştü.

Hamdolsun, daha çok yapacak hizmetimiz varmış. Şehitler listesinde biz de olabilirdik. Polislerimiz bizi fark etti, sağ olsun vatandaşlarımızdan biri, bizi arabasına aldı. Memorial Hastanesine geldik. Dost düşman şunu bilmeli, dünya tarihinde olmayan, dünyada hiçbir milletçe yaşanmayan bir hadise yaşadık.'

Türkoğlu, 'Milletimiz, sağduyusuyla, imanıyla dimdik ayaktadır. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, gazilerimize acil şifalar diliyorum.' dedi.

- 'Gazilik unvanına ulaştığım için gurur duyuyorum'

Milletvekilinin eşi Betül Türkoğlu ise hiç düşünmeden yola çıktıklarını belirterek, 'Şehit olabilirdik, hiç önemli değildi. Yine olsa yine giderim, hiç önemli değil. Yeter ki ülkemiz terör örgütünden bir an önce temizlensin. Lanet ediyorum. Allah onların eline düşürmesin bizi, bir daha böyle şeyler yaşatmasın.' ifadelerini kullandı.

Cennet Türkoğlu da 'Milletimle gurur duyuyorum. Ben de bu milletin bir ferdi olarak gazilik unvanına ulaştığım için gurur duyuyorum. Umarım bir daha böyle kötü şeyler yaşamayız. Görüş ayrımı olmadan sağcısı, solcusu, Türk'ü, Kürt'ü olmadan milletimiz el ele verdi. Allah herkesten razı olsun, şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA