Diyarbakır'da Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Açıldı

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Gıda Kontrol Görevlisi Kursu açıldı.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla Gıda Kontrol Görevlisi Kursu açıldı.

Diyarbakır'da açılan Gıda Kontrol Görevlisi Kursu, düzenlenen törenle başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kursun açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da 754'ü gıda üretim, 4 bin 761'i gıda satış, 2 bin 890’ı gıda toplu tüketim, 113’ü de yem işletmesi olmak üzere 8 bin 518 adet gıda işletmesi olduğunu belirtti.

Temel görevlerinden birinin, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamak olduğunu dile getiren Atalar, şunları söyledi:

'Diyarbakır’da gıda denetimlerinin 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Gıda güvenilirliğinin sağlanmasının temininde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Özellikle gıda denetçilerine bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Gıda denetçilerinin yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma gibi uygulamalarla bu amaca büyük katkı sağladıklarını ve bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmeleri gerekiyor.'

Kursun açılış törenine, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Berna Duman Aydın ve şube müdürlüğü personeli ile Diyarbakır'dan 26, Şırnak’tan 10 kursiyer katıldı.
Kaynak: AA