Darbe Girişimi Yabancı Belediyelere Anlatılacak

Eyüp Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişiminin acımasızlığını, kardeşlik anlaşmaları bulunan yabancı belediyelere anlatmak için mektup ve belgesel çalışması hazırladı.

Eyüp Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin acımasızlığını, çeşitli dillerde hazırlanan mektup ve belgesellerle kardeşlik anlaşması yapılan yabancı belediyelere anlatacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Eyüp Sultan Meydanı'nda on binlerce kişinin 'demokrasi nöbeti'ni sürdürdüğü, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da vatandaşlara eşlik ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, demokrasi ve milli irade nöbetlerinin yanında uluslararası iletişim çalışmasının da önemli olduğunu vurgulayarak, özel bir projeyle FETÖ'ye uluslararası darbe vurmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Kardeşlik anlaşmaları bulunan yabancı belediyelere özel bir mektup ve belgesel çalışması hazırladıklarını aktaran Aydın, 'Devlete ait silahlarla milleti acımasızca öldüren, kendi halkını tanklarla ezen, F-16'larla bomba yağdıran acımasız FETÖ yapılanmasının uluslararası alanda doğru tanınmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda kardeşlik anlaşmamız olan Fransa'nın Rocherot ve Oleron, Rusya'nın Krasnogverdeyski, Makedonya'nın Üsküp ve Banisa, Bosna Hersek'in Gradaç, Sırbistan'ın Priyepole ve Nijer'in Abalak belediyelerine hem birer mektup hem de belgesel göndererek kendi vatanına ihanet eden bu acımasız hainlerin, onlara ne gibi kötülükler yapabileceğini anlatıyoruz' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA