Cumhuriyet Ve Demokrasi Mitingi'ne Saatler Kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı İzmir’deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi için son hazırlıklar sürüyor. Gündoğdu Meydanı, miting öncesi bayrak ve pankartlarla süsleniyor.

Cumhuriyet Ve Demokrasi Mitingi'ne Saatler Kaldı
CHP tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul Taksim Meydanı’nda yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nin ikincisi, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. CHP tarafından organize edilmesine rağmen toplumun tüm kesimlerinin davet edildiği mitinge, AK Parti İzmir yöneticileri, Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, sendika, dernek ve meslek odaları yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye 19.30’da çıkarak konuşma yapacak, darbelere karşı “Demokrasi” diyecek.

"Demokrasi" diyecekler

Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, alanda bulunan demokratik kitle örgütleri adına konuşma yapacak, ardından CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Keskin, “Neden Buradayız?” başlıklı bildiriyi okuyacak. Keskin’in ardından CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de alandaki vatandaşlara hitap edecek. Mitingde sanatçılar da sahne alacak. Şair Ataol Behramoğlu şiir okuyacak, Selçuk Balcı, Hilmi Yarayıcı, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Yusuf Benli, Faruk Demir, Hüseyin Turan ve Tuğrul Keskin şarkı söyleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da demokrasi için çalacak. Ayrıca mitinge destek amacıyla sanatçılar ve aydınlar tarafından yayınlanan bildiri okunacak. Bildiriye imza atan sanatçılar ve aydınlar arasında; Tarık Akan, Rutkay Aziz, Edip Akbayram, Orhan Aydın, Arif Sağ, Volkan Konak, Zuhal Olcay, Hayko Cepkin, Mazlum Çimen, Selda Bağcan, Cahit Berkay, Menderes Samancılar da yer alıyor.
Kaynak: İHA