Büyükşehir'den Yayla Turizmine Katkı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yayla turizminin geliştirilmesi için başlattığı proje ile Kefe Yaylasını, Ege Bölgesinin en bakımlı yaylası haline getirmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yer alan Kefe Yaylası Yenileme Projesinin çalışmalarını yerinde görmek üzere Kefe Yaylası'nı ziyaret etti.

Kefe Yaylası'nın Denizli'de yayla kültürünün yaşatıldığı ilk alanlardan biri olduğunu ifade eden Zolan, yaylada tesislerin yapıldığı ilk günden bu yana uzun bir zaman geçtiğini, o günkü şartlarda yapılan tesis ve yapıların bugün ihtiyaca cevap veremediğini belirtti.

Onun için 121 Dev Proje içinde yer verdikleri Kefe Yaylası'nı yenileme çalışmalarını harekete geçirdiklerini dile getiren Zolan, şunları söyledi:

'Kefe Yaylası'nda ilk olarak alt yapı çalışmalarına başladık. Yaylamızda içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı yeniledik. Şimdi elektrik hatlarımızı yeniliyoruz. Her çadırın olduğu yere elektrik ve su götüreceğiz. Buraya hijyenik şartlarda sağlıklı su ulaştıracağız. Serin ve güzel havanın teneffüs edildiği bir yer olan Kefe Yaylamızın standartlarını yükseltmek istiyoruz. Yaylada çadırlarda kalan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayan yapıların yerlerine daha modern restoran, manav, kasap ve çay bahçesi yapıyoruz. İnşallah seneye Kefe Yaylası, alt yapısı baştan aşağı yenilenmiş, Ege'nin en bakımlı yaylası olarak, misafirlerini en üst seviyede ağırlar hale gelecek.'

Zolan, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın ardından yenilenen Kefe Yaylası ile çevre illerden gelen misafirlerin burada rahat bir nefes alacağını ve Denizli'de yayla turizminin gelişeceğini kaydetti.

Kaynak: AA