Bayrak Talebini Karşılayamadılar

Yaşanan darbe girişimine gösterilen tepkilerde halkı birleştiren değerlerden biri olan Türk bayrağı ellerden düşmezken, Eskişehir’de çeyrek asırdır bayrak satıcılığı yapan Aydın Göçer, bu süreçte vatandaşların talebine yetişmekte zorluklar çektiğini ve Türk bayrağının senelerdir omzunda taşıdığı bir sevda yükü olduğunu belirtiyor.

Bayrak Talebini Karşılayamadılar
Türkiye’de 15 Temmuz gecesinden bu yana her ilin meydanını süsleyen Türk bayraklarına olan ilgi, darbe girişiminin 20. gününde de yoğun olarak devam ediyor. 25 senedir sokaklarda seyyar bayrak satıcılığı yapan Göçer ise, Türk bayrağını vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Darbe girişimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Göçer, “Gençliğimden beri Türk bayrağının vatandaşlarımızla buluşmasına vesile oluyorum. Türkiye’nin dört bir yanında sokaklardayım, tek işimse bayrağımız. Bayrağı toptancılardan alır, vatandaşlara ulaştırırım. Her şerde, bir hayır var derler. Bence bu darbe girişimi halkımızın daha güçlü durmasını ve bir olmasını sağladı, demokrasimize daha sağlam bağlarla bağlandık. Bayrağımız benim omzumda bir sevda yükü, getirisinden daha çok verdiği maneviyat daha önemli” dedi.

“Bayrağa ulaşmakta sıkıntılar çektik”

Darbe girişimi sonrası halkın Türk bayrağına yoğun ilgisi olduğunu belirten Göçer, “Darbe girişiminin yaşandığı ilk günlerde bayrağımıza olağanüstü bir talep vardı. Bu sebeple piyasada yeterli bayrak bulamadık, hatta ben ilk günlerde toptancılarda bayrak kalmadığı için satış yapamadım. Ama şu an bu durum bir nebze olsun düzelmiş durumda. Yeter ki insanımız bayrağa ulaşmak istesin bu uğurda ben bayrak üreticilerinin özveriyle çalışacağına eminim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA